Google'ın VR gözlüğü satışa çıkıyor

Google'ın düşük fiyatlı ve VR gözlüğü Daydream View VR 10 Kasım'da beş ülkede piyasaya çıkıyor. Pek çok telefon modeliyle uygumlu çalışan Daydream View VR'ın, geniş bir kitleyi artırılmış gerçeklik teknolojisiyle buluşturması hedefleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Google'ın yeni mobil VR platfromu Daydream View VR için piyasaya çıkış tarihi ve fiyatlar belli oldu. Uyumlu Android telefonları ile çalışacak olan sanal gerçeklik gözlüğü Daydream View VR, 10 Kasım'da ABD, İngiltere, Kanada, Almanya ve Avustralya'da piyasaya çıkacak.

79 DOLARA ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK

ABD satış fiyatı 79 dolar olacak gözlük, İngiltere'de 69 Pound'a, diğer ülkelerde ise 99 dolar'a satılacak. Google tarafından yaratılan açık kaynaklı bir sanal gerçeklik platformu olarak Android ekosistemine zengin VR deneyimi kazandırmayı hedefliyor.

Gözlüğün çalışması için Google Pixel gibi, gözlükle uyumlu bir Android telefon gerekiyor. Ayrıca isteyen firma kendi Daydream View VR gözlüğünü geliştirme imkanına sahip olduğu için farklı firmaların kendi tasarımlarıyla ve farklı yeteneklere sahip gözlüklerini piyasaya sürmeleri de bekleniyor.

daydream

DAYDREAM NEDİR?

Google Cardboard’a kıyasla çok daha gelişmiş bir sanal gerçeklik deneyimi sunacak olan Daydream, Google’ın en son Android sürümü içerisinde konumlandırılan VR Modu sayesinde yepyeni bir deneyim sunacak.

Neredeyse her telefonla çalışabilen Google Cardboard’un aksine üzerine, bulundurduğu özel sensörler ve ekranlar nedeniyle sadece bazı yeni telefonlarla uyumlu olan Daydream, Android N sonrası birçok cihaz ile çalışabilecek.

daydream-2

VR Modu ile uygulamaların kullanılması için özel bir arayüz sunan Daydream için ayrıca YouTube, Street View, Google Play Store Filmler ve Fotoğraflar’a ek olarak Ubisoft ve Electronic Arts gibi oyun şirketleri de Daydream Moduna özel uygulamalar geliştirmiş durumda.

Daydream kullanmak içinse yeni nesil bir telefona ek olarak Google’ın bugün görücüye çıkarttığı yeni VR setine ihtiyaç duyuluyor. Bu sete dair çok fazla detay verilmezken standart bir sanal gerçeklik gözlüğünü andıran başlık ve kontrolcüsüne ait bir render görüntüsü paylaşıldı.

daydream3

DAYDREAM UYUMLU CİHAZLAR HANGİLERİ?

Öncelikle Google'ın cihaz uyumlulukları noktasında, yeni nesil içerikler sunabilecek donanıma sahip cihazlarla bütünleşmesi bekleniyor. Bunun yanında cihaz kullanıcı etkileşimini de göz ardı etmek istemeyen Google, büyük çoğunluğu Android tabanlı cihazlardan oluşan çözümlere uyumluluğa odaklanacak.

Neredeyse her cihazla bütünleşebilen Google Cardboard aksine daha sınırlı bir cihaz kitlesine hitap edecek Daydream'in, Nexus 6P cihazına ise uyumlu olması bekleniyor.

Google Daydream VR'ın uyumlu olacağı olası cihazlar şu şekilde:

  • ZTE Axon 7
  • Asus Zenfone 3 Deluxe
  • Moto Z
  • Moto Z Force
  • GM One Plus 3
  • Huawei Mate 9
  • Huawei Mate S2
  • LG V2

(Kaynak: Shiftdelete)