Samsung S8'in teknik özellikleri sızdırıldı

Samsung Galaxy S8’in çıkışına aylar kala, telefonun özellikleri hakkında pek çok iddia ortaya atıldı. Fakat bazıları çok güçlü delillerle ortaya atılıyor. Note 7’de yaşanan talihsizlikler sonrasında Samsung, Mart başında duyuracağı Galaxy S8’e umudunu bağlamış durumda.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yaşanan talihsizlikler sebebiyle Samsung, Note serisine ait bazı özellikleri S8’e dâhil etme planları yağıyor. Birkaç farklı kaynaktan gelen bilgilere göre iris okuyucu bunların başında geliyor.

Samsung’un hedefi, Note 7 ile yaşanan tatsızlıkları tüketiciye unutturmak ve temiz bir sayfa açmak. Bu yüzden S8’in özellikleri çok daha iddialı olacak ve bununla birlikte fiyatının da daha ekonomik olması söz konusu.

EKRANI 4K OLACAK

Asya kökenli teknoloji sitelerinden takip ettiğimiz bilgilere göre Galaxy S8’in ekranı 4K çözünürlüklü olacak. 5,5 inç boyutunda AMOLED ekranla gelecek S8, aynı zamanda tam donanımlı bir VR cihazı olarak kullanılabilecek.

Muhtemelen Samsung, S8’le birlikte tarihinin en büyük promosyon kampanyasını yürütecek. Samsung bu konuda şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı fakat görünen o ki, konfigürasyondan sonra, önümüzdeki aydan itibaren telefonun tasarımıyla ilgili sızan bilgiler görebileceğiz.

galaxy-s8-ozellikleri-ve-cikis-tarihi-belli-oldu-2-2

RAM VE İŞLEMCİDE İKİŞER SEÇENEK 

Galaxy S8 için iki farklı işlemci ve bellek seçeneği görülüyor. İşlemcilerden biri Snapdragon 830 iken, diğeri ise firmanın kendi işlemcisi olan Exynos 8895 olacak. Her iki işlemci de 10 nm mimariye sahip olacak. Sızan özelliklere göre Galaxy S8 edge modelinde 6GB ve 8GB RAM seçenekleri bulunuyor.

TANITIM MART 2017'DE

Son iki yıldır S serisine eklenen edge modelinin daha çok ilgi görmesi, şirketi yeni modelde sadece S8 edge olarak çalışmasına sebep olabilir. Çıkış tarihi konusunda da henüz bir işaret yok fakat daha önceki yıllarda olduğu gibi, Samsung yine Barselona’da Şubat sonu Mart başı düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde S8’in lansmanını düzenleyecek büyük ihtimalle.