Almanya, Tesla'ya dur dedi

Almanya Federal Hükümeti, Tesla'nın reklam ve tanıtım faaliyetleri esnasında Autopilot kelimesini kullanmasına engelleme getirdi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklamaya göre hem Bakan Alexander Dobrindt hem de Federal Motorlu Taşıma Dairesi (KBA), resmi olarak Tesla'dan sürücüler için aldatıcı anlamlar yaratabilecek Autopilot ibaresini artık kullanmamalarını istediler.

Sürüş asistanı sisteminin Autopilot olarak adlandırılmasının, insanlar üzerinde sürücü kontrol ve dikkatinin gereksiz olduğuna dair bir kanı oluşturduğunu belirten yetkililerin talebi üzerine, Tesla cephesinden bu talebe pek de sıcak bakmayacakları yönünde bir açıklama geldi.

almanya-tesla

'HAVACILIKTA KULLANILAN BİR TERİM'

Tesla, Autopilot teriminin pilotların kontrolü altında çalışan sistemler için onlarca yıldır havacılık alanında kullanıldığını ve kendilerinin de sürücülere bu sistemin sürekli olarak sürücü dikkati ve kontrolü gerektirdiğini söylediklerini belirtti.

Geçtiğimiz Cuma günü, KBA ülkede bu sistemi destekleyen tüm Tesla otomobil sahiplerine bu sistemi kullandıkları sürelerde tüm dikkatlerinin araç üzerinde olmaları gerektiğini vurgulayan birer yazı gönderdi.

Florida, ABD'de 7 Mayıs'ta sürüş destek sistemi ile seyir halindeyken bir tırın altına giren Tesla otomobilin sürücüsü hayatını kaybetmiş, Tesla araç ise tırın altından geçtikten sonra bile kısa bir süre için harekete devam etmişti. Bu olay sürücüsüz otomobil sistemleri üzerindeki kontrollerin daha da artmasına neden olmuştu.