Bükülebilir şeffaf ekranlar geliyor

Teknolojik ürünlerin gelişimini belirleyen önemli bileşenlerden biri ekran ve yakın geleceğin süper ince ek ekranlarının bükülebilir ve şeffaf olması yolunda önemli adımlar atılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Televizyon, tablet, telefon ve bilgisayarların ekranları son yıllarda çok daha ince ve gerçekçi görüntüler sunabiliyor. Son birkaç yıldır üreticiler daha ince olmasının yanı sıra, eğilip bükülebilen ekranlar geliştirmek üzere çalışıyor. Güney Koreli teknoloji üreticilerinden LG'nin bu anlamda yeni gündemi esnek ve aynı zamanda şeffaf ekranlar. Şirketten yapılan açıklamaya göre ürünleştirme konusunda önemli bir mesafe kaydedilmiş durumda ve önümüzdeki yıl bazı örnekler görebileceğiz.

Üretiminde cam yerine plastik malzeme kullanılan esnek OLED ekranlar bir süredir gündemdeydi. Koruyucu tabakaları sayesinde kırılmadan esneyebilen bu ekranların üretimi de cam ekranlara göre daha düşük maliyetli. Bu çalışmaları bir adım öteye taşıyan LG, bükülebilir şeffaf ekran patentini aldı. Şirketin en önemli rakiplerinden Samsung da kısa süre önce katlanabilir ekranlı telefon patenti alarak bazı ipuçları vermişti.

lg-transparent-screen

Gündemdeki yeni ekran teknolojisinin en büyük farkı elbette şeffaf oluşu. Bireysel kullanımın yanı sıra ticari olarak da pek çok kullanım alanı geliştirebilecek şeffaf esnek ekran geliştirilmesinde temel sorun pil ve anakartın entegre edilmesi.

Yeni tip bükülebilir şeffaf ekranlar bilgisayar ve televizyonlarda kullanılacak. Cep telefonunda uygulanması en azından ilk yıllar için pek olası görülmüyor.