iPhone 7’nin yerine iPhone 6SE gelebilir

Lansman tarihi yaklaştıkça, Apple’ın yeni telefonuyla ilgili yeni iddialar gündeme geliyor. Son gelen bilgi ise şimdiye kadar duyduklarımızı çürütecek cinsten.

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren / @Kaplanseren

DUVAR – Dünya teknoloji basınına bomba gibi düşen bilgiye göre Apple, Eylül ayında iPhone 7 yerine tamamen yeni bir model olarak iPhone 6SE’yi tanıtacak. Şimdiye dek duyduğumuz özellikler ve tasarımla gelecek olan iPhone 7 ise 2017’de çıkacak. Elbette bu da henüz doğrulanmış bir bilgi değil.

iphone-7

Geçtiğimiz aylarda, Apple’ın iPhone için model numarası değiştirme periyodunu iki yıldan üç yıla çıkarma planları yaptığı bilgisi kulislerde dolaşmaya başladı. Yani, iPhone 5’ten sonraki sene iPhone 5S, daha sonraki sene de iPhone 6 çıkıyorken; bu bir sene daha sarkacak. Bu durumda, iPhone 6 ile iPhone 7 arasında 3 yıl olması için bu yıl da beklememiz gerekecek.

iphone 7

Model değişimi periyodu 3 yıla çıkabilir

Şirket, bu ara dönemi farklı modellerle değerlendirebilir. Genel serinin içine dahil edilen uygun fiyatlı iPhone C ve iPhone SE modellerine benzer çıkışlar olabilir. Bu sebepten, önümüzdeki Eylül ayında Apple, iPhone 6SE modelini çıkarır ve iPhone 7’yi de 2017’ye ertelediğini söylerse şaşırmayalım.

Bu yıl iPhone’un 10. yılı olacağı için, bir diğer tahmin de, yeni modelin iPhone 6X olacağı yönünde. Roma rakamı olarak X, 10’u temsil ediyor.

Follow @kaplanseren

Etiketler iphone 7 iphone 6 se