WhatsApp sesli aramaya iki yeni özellik

WhatsApp güvenlik hamlesinden sonra şimdi de kullanıcı deneyimini arttırmaya yönelik atılımlar yapıyor. Sesli arama fonksiyonuna iki yeni özellik daha ekleniyor

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2014 yılının ilk aylarında Facebook tarafından satın alınan dünyanın en çok aktif kullanıcısına sahip mesajlaşma uygulaması WhatsApp sistem özelliklerini ve güvenlik önlemlerini yükseltmeye devam ediyor.

Mesajlaşma hizmetiyle başlayan serüven masa üstü ve web seçenekleriyle devam etmişti. Bunun yanı sıra geçtiğimiz yıl sesli arama özelliği de eklenen uygulamaya yakın zamanda Oficce ve ZIP dosya paylaşımı da eklendi. Güvenlik tarafında ise uçtan uca şifreleme sistemine geçerek üçüncü şahısların mesajlara erişimin engelleyen uygulama önümüzdeki günlerde ise iki aşamalı doğrulama sistemine geçileceğini duyurdu.

Uygulamaya eklenen son iki yenilik ise sesli arama özelliğini geliştirmeye yönelik. Sesli aramalara geri ara  ve sesli mesaj kaydet özelliklerini getiren yeni geliştirme henüz Android Beta aşamasında. Yakın zamanda Android ve IOS cihazlar için yayınlanması beklenen güncelleme ile yanıt alamadığımız sesli aramalarda yada reddedilen aramalarda ekranda bir geri ara butonu  Artık WhatsApp aramalarında yanıt alınmadığında ya da arama reddedildiğinde ekranda “Geri ara” uyarısı belirecek.

Güncelleme ile gelecek bir diğer özellik olan Sesli mesaj kaydet uyarısı ile ise kullanıcılar yanıt alamadıkları aramalara anında sesli mesaj gönderebilecek.

arama