Pokemon Go'da ilk cinayet

Guetemala'da ilk Pokemen Go cinayeti işlendi. 18 yaşındaki genç Pokemon ararken girdiği evde hırsız zannedilerek vurularak öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Artırılmış gerçeklik teknolojisiyle geliştirilen mobil oyun Pokemon Go, piyasaya sürülmesinin üzerinden henüz çok bir zaman olmamasına rağmen aktif kullanıcı sayısı baz alındığında en popüler uygulamaları dahi geçmeyi başardı. Pokemon Go çılgınlığı hız kesmeden devam ederken oyuncuların kendilerini çok kaptırmaları, yasaklı bölgelerde oyun oynamaları talihsiz olaylar yaşanmasına sebep oldu. Yetkililerin yaptıkları uyarıları ciddiye almayan oyuncular birçok adli vakada yer aldı.

Daily Mail'de yer alan habere göre, Guetemala'nın Chiquimula kentinde, 18 yaşındaki Jerson Lopez de Leon ve 17 yaşındaki kuzeni Daniel Moises Picen, Pokemon yakalamak için girdikleri evin bahçesinde ev sahibi tarafından vuruldu.

18 yaşındaki  Jerson Lopez de Leon kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken kuzeni Daniel Moises Picen ayağından yaralandı.

Olay yerine gelen polisler 20'ye yakın boş kovan bulduklarını belirttiler. Gözaltına alınan ev sahibi, bahçelerine izinsiz giren iki genci hırsız zannettiğini ve cinayeti bu yüzden işlediğini söyledi.

pokemoncinayet