Nintendo İşletmelere PokeStop Satarak Para Kazanacak

Nintenda, ücretsiz olarak piyasaya sürdüğü Pokemon Go'dan gelir elde edebilmek için birçok yöntem geliştirdi. İşletmelere PokeStop satışı da bunlardan biri.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Artırılmış gerçeklik teknoloji kullanarak IOS ve Android cihazlar için geliştirilen gps tabanlı mobil oyun 6 Temmuz 2016 tarihinde, yalnızca 3 ülkede piyasaya sürülmesine rağmen kaçak yollarla da olsa tüm dünyada milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Fiziksel dünyayla sanal dünyayı birleştiren oyun Pokemon Go,  PokeStop'larla birçok kişinin bir noktada toplanarak Poke top gibi çeşitli eşyalar kazanmasına aynı zamanda yeni Pokemonlar bulmasına fayda sağlıyor yani oyunun büyük bir çoğunluğu PokeStop'larda geçiyor.

Japon teknoloji devi Nintendo'nun oyun üzerinden gelir elde etme yollarından biri de PokeStoplar. Birçok kişinin uğrak noktası olan PokeStop'ları çeşitli işletmelere satacak olan Nintendo, belli bir ücret karşılığında işletmeleri PokeStop yapacak ve böylelikle Pokemon avına çıkan insanlar bu işletmelere uğrayacak.

webtekno.com'un haberine göre, geçtiğimiz gece ABD'de bir haber kanalında yayınlanan ekonomi programında, Nintendo'nun PokeStop satarak en az uygulama içi satış kadar kâr edeceği vurgulandı. Bu uygulamanın ne zaman başlayacağı henüz bilinmiyor. Ayrıca benzer bir uygulamanın GYM'ler için de uygulanabileceği söyleniyor.

PokeStop'ların sayısının artması ve daha kolay ulaşılabilir yerlerde bulunması hem kullanıcıları hem de işletmeleri oldukça sevindiren bir gelişme.  PokeStop'a dönüşen işletmelerin bu işten oldukça kârlı çıktıkları şüphesiz. Bunun en güzel kanıtının İstanbul, Beşiktaş'ta yer alan bir kafe olduğunu söyleyebiliriz. Tesadüfen bir PokeStop olan bu kafede yüksek CP'ye sahip Pokemonlar da görüldüğü için kafe her zaman aldığından çok daha fazla ziyaretçi almaya başladı.