Pokémon ararken ceset buldu!

Oyuncuların gezerek Pokémon 'avladığı' artırılmış gerçeklik oyunu Pokémon GO çılgınlığı tüm dünyayı sardı. Ancak ABD'de 19 yaşında bir oyuncu Pokémon ararken ceset buldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Wyoming eyaletinde akıllı telefonuyla Pokémon arayan 19 yaşındaki Shayla Wiggins, Big Wind Nehri'nin kenarında aradığı sanal karakter yerine bir ceset buldu. Wiggins, "Nehirdeki bir Pokémon'u yakalamaya çalışıyordum. Köprüye doğru yürüken suda bir şey gördüm. Bir daha baktığımda ceset olduğunu anladım" dedi. Polisi çağıran Wiggins, "Şoke ediciydi. Çok korktum ve ağladım" diye konuştu. Polis, cesedin kime ait olduğu konusunda bir açıklama yapmadı.

'KARAKOLA GİRMEDEN OYNAYIN!'

Bir diğer Pokémon GO 'tuhaflığı' ise Avustralya'da yaşandı. Darwin karakolu, 'içeride' olan Sandshrew karakterini yakalamak için binaya girmek isteyenlere özel bir açıklama yapmıştı. Polis sözcüsü Facebook'tan, "Darwin Polis Merkezi bir Pokemon durağı olsa da, Pokemonları yakalamak için içeriye girmeniz şart değil" açıklaması yapmıştı.

POKEMON GO NEDİR?

Dünya çapında çılgınlığa yol açan Pokémon GO'da, oyuncular bir haritaya bağlı kalarak gezdikleri yerlere akıllı telefonlarının kameralarından bakıyor. Bu sırada gördükleri sanal karakterleri avlamaya çalışıyor. Pokémonlar ekranda, sank, gerçek dünyadaymış görünüyor. ABD'de 7 Temmuz'da piyasaya sürülen oyuna yönelik yoğun talep nedeniyle serverlar çökmüştü. Oyunu geliştiren Nintendo firması, Pokémon GO ilk piyasaya sürüldüğünde hisselerinin yüzde 10 değer kazandığını açıkladı.