Tek kullanımlık plastiklerin yasaklanması için kanun teklifi

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, 2 yıllık bir geçiş sürecinin ardından tek kullanımlık plastiklerin yasaklanmasını öngören bir kanun teklifi verdiklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kullanımı birkaç dakika ama doğada kalmaları yüz yıllar olan tek kullanımlık plastiklerin, denizleri, toprağı, insan sağlığını tehdit ettiğini dile getirdi. 

Tek kullanımlık plastiklerin kullanımının, Avrupa Birliği, Kanada, İngiltere ve Nijerya'da yasak olduğunu anlatan Rızvanoğlu, "Biz, DEVA Partisi olarak tek kullanımlık plastiklerin ülkemizde yasaklanması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için kanun teklifi hazırladık ve bugün itibarıyla Meclis'e sunduk. Kanun teklifimizde 2 yıllık bir geçiş sürecinden sonra tek kullanımlık plastiklerin yasaklanmasını öneriyoruz" dedi.

'İKTİDAR AVRUPA, İNGİLTERE VE İSRAİL'DEN PLASTİK ÇÖP İTHAL EDİYOR'

Rızvanoğlu, tek kullanımlık plastiklerin zararlarını anlatarak, iktidarın bu konuda hiçbir şey yapmadığını, Avrupa, İngiltere, hatta İsrail'den plastik çöp ithal edildiğini öne sürdü.

Verdikleri kanun teklifine Mecliste bulunan tüm siyasi partilerden destek isteyen Rızvanoğlu, "Gelin, gelecek nesillere temiz bir çevre ve sağlıklı bir yaşamı hep birlikte bırakalım" diye konuştu.