Tehdit edilen gazeteci Bilal Güldem suç duyurusunda bulundu: 'Saldırılar organize biçimde yapıldı'

Paylaşımları nedeniyle sosyal medyada hedef gösterilen ve tehdit edilen gazeteci Bilal Güldem, 18 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. TGS, Güldem'e destek açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Batman'da ‘namaz etkinliğine’ götürülen çocuklara dair bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Bilal Güldem, paylaşımın ardından AK Partili ve HÜDA-PAR’lı olduğu bilinen hesaplar tarafından hedef gösterildi ve tehdit edildi. Güldem'in ev adresi ve beraat ettiği dosyalara dair tutanaklar da paylaşılırken, Diyarbakır Barosu’na kayıtlı Bilal Çakır isimli avukat da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Güldem’i hedef gösterenler arasında yer aldı.

‘SALDIRILAR ORGANİZE BİÇİMDE YAPILDI'

Gazeteci Güldem, avukatı Resul Temur aracılığıyla bugün 18 kişi hakkında “Hakaret”, “Tehdit” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, söz konusu videonun haber kaynağı tarafından kendisine iletildiği, kendisinin de paylaşımı mesleki faaliyet kapsamında yaptığı belirtildi. Suç duyurusu metninde şu ifadelere yer verildi: “Bu paylaşımın temel amacı görüntüdeki çocuklar üzerinden geliştirilen siyasal çabaların eleştirisidir… Şüphelilerin profilleri incelendiğinde aynı siyasal yapıya bağlı ve aynı bakış açısına sahip oldukları açık bir biçimde anlaşılmaktadır. Bu durum tek bir kaynaktan organize biçimde hareket ettikleri ihtimalini güçlendirmektedir. Tehdit ve hakaretlerin aynı zaman dilimde aynı siyasi yapıdaki kişiler tarafından organize biçimde geliştirilmesi müvekkile yönelik ayrımcı söylem ve eylemleri kendiliğinden ortaya koymaktadır.”

Suç duyurusunda şüphelilere eylemine uyan suçlardan ayrı ayrı dava açılması ve şüphelilerinin tehdit kastıyla yaptıkları paylaşımlardan kaynaklı derhal gözaltına alınmaları talep edildi.

TGS: MESLEKTAŞIMIZIN YANINDAYIZ

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) da yaptığı paylaşımla gazeteci Bilal Güldem’e destek mesajı verdi. Sendikanın mesajında, “Batman’da 7-10 yaş grubu 3500 çocuğun topluca namaza götürüldüğü görüntüleri paylaştığı için tehdit edilen ve hedef gösterilen gazeteci Bilal Güldem suç duyurusunda bulundu. Her türlü baskıya karşı meslektaşımızın yanındayız. Hukuki mücadelesinin takipçisi olacağız” denildi. (DUVAR)