TBMM'de Lütfü Türkkan tartışması

İYİ Partili Türkkan'ın Bingöl'de kendilerine tepki gösteren kişiye hakaret etmesi nedeniyle grup başkanvekilleri AK Partili Akbaşoğlu, İYİ Partili Dervişoğlu ve CHP'li Altay arasında tartışma çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay arasında, Bingöl'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösteren Tahir Gümren'e küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan ile ilgili tartışma yaşandı.

AKBAŞOĞLU: AKŞENER'İN TAVRI TOPLUMU SUKUTUHAYALE UĞRATTI

Lütfü Türkkan'ın İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini hatırlatan AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, “Dün Genel Başkanınız Lütfü Türkkan'a sahip çıkmadı mı? Lütfü Türkkan, Bingöl'de zaten olay yerinden uzaklaştırılmış bir şehit yakınının boğazına hınçla sarılarak küfür etti. Bu asla kabul edilemez. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, bu olayı 'olgunluk' olarak değerlendirerek tavrını ortaya koydu. Genel Başkanın bu tavrı toplumu sukutuhayale uğratmıştır” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu

 

“Şehitlik ve gaziliğin milletin en yüce değerlerinden olduğunu” söyleyen Akbaşoğlu, "'Din millet, vatan, ırz ve namusumuz uğruna vücudumuz paramparça olsa da emperyalist ve siyonistlerin maşaları, terör örgütleri ve yardakçıları tarafından vatanımızın parçalanmasına asla müsaade etmeyiz' diyen Bingöllü şehidimiz İsa Gürmen'i de bütün şehitlerimizi de rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Şehit ve gazilerimize, onların namuslarına uzanan dilleri ve elleri lanetliyorum” ifadelerini kullandı.

DERVİŞOĞLU: ÜÇ BEŞ OY İÇİN TÜRKİYE'NİN DEĞERLERİYLE OYNUYORSUNUZ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise il il gezdiklerini ve gittikleri yerlerde provokasyonlarla karşılaştıklarını belirtti.

Dervişoğlu, “Ülkeyi önce sosyal medya şimdi de TBMM üzerinden bir savaş alanına çevirmek istiyorsunuz. Bu kısır tartışmalarla hangi değerleri aşağıya çektiğinizi anlamanız lazım. Üç beş oyluk alana hitap edeceksiniz diye Türkiye'nin değerleriyle oynuyorsunuz” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu

 

Dervişoğlu, Lütfü Türkkan'ın yaptığı hatadan dolayı özür dilediğini, böyle bir olayın yaşanmasından dolayı üzüldüklerini dile getirdi.

Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce şehit ailelerine yönelik bazı ifadeler kullandığını ve bundan dolayı mahkemede tazminat ödediğini söyledi.

ALTAY: ERDOĞAN ŞEHİDE 'KELLE' DEDİ, ÖZÜR DİLEDİ Mİ?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Siyasetçinin başına yol kazası gelir. Sayın Erdoğan şehide 'kelle' dedi. Milletten özür diledi mi? 'Tayyip Bey'e yakışmadı' diyen biriniz oldu mu? AK Partili milletvekili, kahraman polisimize hakaret etti. Kınadınız mı? Eleştirdiniz mi?” şeklinde konuştu.

“Bir mevkidaşınızın başına yol kazazı gelmiş, görevinden istifa etmiş” diyen Altay, “Milletten ve zor duruma soktuğu partisinden de özür dilemiş. Siz, mevkidaşınızın yaşadığı bir yol kazasını kaşıyarak küçülüyorsunuz” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı ifadeleri hatırlatan Engin Altay, “Yapmayacaktım ama bir iki örnek vereyim öfke dilinin nasıl olduğuyla ilgili: ‘İsrail dölü’, size demiyorum, ‘ulan ahlaksızlar’, ‘adiler’, ‘cibilliyetsiz’, ‘zürriyetsiz’, ‘tezek’, ‘çamur’, ‘mankafa’, ‘alçak’, ‘affedersin Ermeni’, ‘şerefsiz’, ‘edepsiz’, ‘yalaka’, ‘geri zekâlı’, ‘vampir’, ‘dönek, ‘virüs, ‘soysuz’, ‘rezil’, ‘çakal’, ‘ölü sevici’, ‘terbiyesiz herif.’ Bir üslup sorunu varsa bu kelimeleri, bu sözleri kamuya açık alanlarda söyleyen Sayın Erdoğan'ın bir üslup sorunu vardır” dedi.

Akbaşoğlu'nun, “Bu üslup sorunu sizin üslup sorununuzdur ve sizden kaynaklanmaktadır. Bu üslubunuza öncelikli olarak sizin de dikkat etmenizi istirham ediyorum” sözlerine Altay, “Ben Erdoğan'ın söylediklerini tekrar ettim” yanıtını verdi.

TBMM BAŞKANVEKİLİ AKAR: BİRBİRİMİZİ KORUMAK VE KOLLAMAK ZORUNDAYIZ

Genel Kurulda tartışmaların devam etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Haydar Akar, böyle bir olayın her siyasetçinin başına gelebileceğini belirterek, “Birbirimizi korumak ve kollamak zorundayız. Hatadır, herkes kabul ediyor, özür diliyor ama bunu abartmak, gündemde tutmak hem çalışmalarımızı engeller hem de saygımızı zedeler” dedi. (AA-ANKA)