TBMM'de 'FETÖ' tartışması: Bizi tehdit etme oradan aslanım

TBMM'deki tartışmada CHP'li Özkoç'un "Polis teşkilatının yüz karasısınız" dediği AK Partili Çelik "CHP'deki tek FETÖ'cüsün" ifadesini kullandı. Özkoç ise "Bizi tehdit etme aslanım" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulu’nda, İYİ Parti’nin "Polis teşkilatının içinde bulunduğu durum ve zorluklarla ilgili alınması gereken önlemlerin tespiti" amacıyla verdiği araştırma önergesinin doğrudan gündeme alınması önerisinin görüşüldüğü sırada tartışma çıktı.

Önerge üzerine AK Parti Grubu adına Antalya Milletvekili Kemal Çelik "Maalesef bu önergenin ilk cümlesi ‘Türk polis teşkilatının içinde bulunduğu durum ve zorluklar’ başlığıyla başlıyor. Hemen en başta söyleyeyim, öyle değil. Türk polis teşkilatı vatan hainlerine, terör örgütlerine ve suçlulara baş edemedikleri zorlukları yaşatmaktadır, zorda olanın kim olduğu da açıktır" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Bir Emniyet Genel Müdürüne yakışıyor mu ya! Ayıp ya, ayıp ya! Bu teşkilatta Genel Müdürlük yaptınız, ayıp ya" diye konuştu.

'SİZ TESLİM ETTİNİZ FETÖ'YE'

Konuşmasına Kemal Çelik, "Sayın milletvekilleri, özellikle 15 Temmuzdan sonra alınan tedbirler ve polis teşkilatında yaptığımız; polis kolejlerinin kapatılması ve Polis Akademisinin kapatılması daha sonradan yeni bir yapılanmaya gidilmesiyle polisimiz daha güçlü, daha aktif ve daha fonksiyonel bir hale gelmiştir. FETÖ terör örgütünün yuvaladığı polis kolejleri ile Polis Akademisinin kapatılmasını eleştirmek olsa olsa geçmişe özlem duymaktır maalesef" dedi. 

Usta ise "Siz teslim ettiniz FETÖ'ye, siz teslim ettiniz. AK Parti teslim etti FETÖ'ye. Siz teslim ettiniz. Sizden önce gruplaşma mı vardı? Ayıp ya" karşılığını verdi. 

Önergenin reddedildiği oylamadan sonra söz alan Erhan Usta, "Bu araştırma önergeleriyle toplumun değişik kesimlerinin sorunları dile getirilir. Biz polislerin refahı artsın, çalışma şartları düzeltilsin, polise verilen sözler tutulsun diyoruz. Sayın hatip işi öyle bir noktaya getirdi ki sanki biz polislerin kötülüğünü isteyen bir öneri vermişiz gibi, hiç yakışmadı" dedi.

'FETÖ'YÜ, AK PARTİ DEVLETTEN TEMİZLEDİ'

"Hiç olmazsa sizin o insanlara bir vefa borcu olarak 'Evet, polisimizin durumu iyi ama şunlar, şunlar yapılmalı' demeniz lazımdı" diyen Usta, "Buradan işi başka bir noktaya götürdünüz. FETÖ'den temizlemişsiniz! Kardeşim, FETÖ'ye polisi siz teslim ettiniz, siz teslim ettiniz. Polisi de orduyu da Gelir idaresi Başkanlığını da Maliye Bakanlığını da FETÖ'ye siz teslim ettiniz. Daha ne kadar temizlediğinizi de bilmiyoruz çünkü FETÖ'yle fotoğraf çektirenler bu memlekette bakan oluyor. Dolayısıyla iş saptırılmıştır; biz polisimizin özlük hakları, çalışma şartları, tayinleri, terfileri, 3600 ek göstergesi, bunlar düzeltilsin istiyoruz" şeklinde konuştu.

Usta'nın konuşmasına yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Şunu ifade etmek isterim ki 1960'lı, 1970'li yıllardan itibaren devlete sızarak devlette paralel bir devlet yapılandırması oluşturduğu 2013 yılında devlet iradesiyle ortaya konan bu yapının üzerine AK Parti iktidarları gitmiş ve devletten temizlemiştir. Sonuç itibarıyla Allah'a çok şükür 15 Temmuz 2016 darbe ve işgal girişimi başarısızlıkla neticelenmiştir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da Akbaşoğlu için "Stadyumda amigoluk yapmıyorsunuz ki grup başkanvekilliği yapıyorsunuz" ifadesini kullandı. Akbaşoğlu, “Amigoluk yapanlara söyleyin onu. Siz kendi sıfatınızı söylüyorsanız ayrı. Amigoları görmüyorsunuz siz, amigoları” diye konuştu.

Daha sonra diğer vekillerin katılımıyla büyüyen tartışmada Özkoç, eski Emniyet Genel Müdürü olan AK Partili Kemal Çelik'e "Siz polis teşkilatının yüz karasısınız" ifadesini kullanınca, Çelik, "FETÖ'den talimat alan, CHP'deki en önemli FETÖ'cü sensin. CHP'deki tek FETÖ'cüsün" karşılığını verdi. 

Tartışma tutanaklara şu şekilde yansıdı:

ENGİN ÖZKOÇ (CHP) - Siz Grup Başkanvekilisiniz, stadyumda amigoluk yapmıyorsunuz. Bir konuşmanın bir adabı, bir seviyesi, bir tonlaması olur. Yaptığınız tarz sadece bizi değil, kendi milletvekillerinizi bile rahatsız ediyor; ya, bir üslup içerisinde hareket edin.

KEMAL ÇELİK (AK Parti) - Nereden biliyorsun ya!

ENGİN ÖZKOÇ (CHP) - Sayın Kemal Çelik, bana cevap vermeyin; siz polis teşkilatının yüz karasısınız! Sen polis teşkilatının yüz karasısın. 

KEMAL ÇELİK (AK Parti) - Konuşma! Terbiyesiz adam! FETÖ'cüsün sen!

ENGİN ÖZKOÇ (CHP) - Daha dur, daha bir şey söylemedim.

KEMAL ÇELİK (AK Parti) - FETÖ'cüsün sen!

ENGİN ÖZKOÇ (CHP) - Bağırma bana!

'FETÖ'DEN TALİMAT ALAN, CHP'DEKİ EN ÖNEMLİ FETÖ'CÜSÜN'

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (AK Parti) - Bakın, şahsiyetle uğraşılamaz. Bakın, işte, amigoluk budur.

ENGİN ÖZKOÇ (CHP) - Buyurun, buyurun işte, işte hâliniz; amigoluktur bu, bu, amigoluktur.

KEMAL ÇELİK (AK Parti) - FETÖ'den talimat alan, CHP'deki en önemli FETÖ'cü sensin!

ENGİN ÖZKOÇ (CHP) - Sizden şuraya çıktığınızda, eski bir emniyetçi olarak polislerin hakkıyla, hukukuyla ilgili şunu söylemeniz beklenirdi: "Ben polisin hakkını, hukukunu koruyorum, sonuna kadar arkasındayım." Bunu demeniz gerekirdi.

'POLİSLER İNTİHAR EDİYOR SİZ GÜLÜYORSUNUZ'

KEMAL ÇELİK (CHP) - Benim ne söyleyeceğim seni ilgilendirmez. CHP'deki tek FETÖ'cüsün!

ENGİN ÖZKOÇ (CHP) - Bak, gülüyorsun.

KEMAL ÇELİK (AK Parti) - Arkasındayım zaten, çözüyorum.

ERHAN USTA (İYİ Parti) - Gülüyorsunuz ya, gülüyorsunuz ya! Polisler intihar ediyor, siz gülüyorsunuz ya! Siz nasıl Emniyet Genel Müdürlüğü yaptınız ya!

'BİZİ TEHDİT ETME ASLANIM'

ENGİN ÖZKOÇ (CHP) - Sana söylediğim sözlere rağmen "Sen polislerin yüz karasısın" diyorum, sen gülüyorsun; sen işte böyle insansın! Bunu sana söylüyorum: Bundan sonra polisler seni gördüğü müddetçe senden yüzlerini çevireceklerdir, bunu da buradan ilan ediyorum.

KEMAL ÇELİK (AK Parti) - Terbiyesiz herif ya! FETÖ'cü sensin!

ENGİN ÖZKOÇ (CHP) - Böyle kinayeli gülüşlerle... Böyle yok, senin ne olduğunu biz biliyoruz, senin ne olduğu biliyoruz.

KEMAL ÇELİK (AK Parti) - Hadi oradan!

ENGİN ÖZKOÇ (CHP) - Sen bizi tehdit etme oradan aslanım. Ben senin çok derin devletlerini biliyorum, sen beni tehdit etme tamam mı? (HABER MERKEZİ)