TBB’den yıkılan binalar için suç duyurusu: Kasten adam öldürmeden yargılansınlar

TBB, depremde yıkılan binaların yapımında görev alan yetkili ve sorumlu müteahhitler, görevliler ile yıkılan binaların projelerine onay veren, denetlemeyen kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Türkiye Barolar Birliği, (TBB) 10 ilde büyük yıkıma neden olan, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle yıkılan binaların yapımında görev alan ve binaları denetlemeyen kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

TTB DEPREMDE YIKILAN BİNALARDA İHMALİ OLAN KİŞİLERİN KASTEN ADAM ÖLDÜRME SUÇUNDAN YARGILANMASINI İSTEDİ

TBB, yetkili ve sorumlu olan müteahhitler, görevliler, yıkılan binaların projelerine onay veren, denetimleri gerektiği şekilde gerçekleştirmeyen idari görevliler başta olmak üzere ilgisi olan tüm şüphelilerin tespiti ve haklarında kamu davası açılması için suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. TBB'nin dilekçesinde tespit edilecek sorumluların Türk Ceza Kanunu’nun 'kasten öldürme' başlıklı 81. maddesi ve 'kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi' başlıklı 83. maddesi uyarınca yargılanması istendi.

‘SORUŞTURMA, KOVUŞTURMA SÜRECİ ETKİN ŞEKİLDE TAKİP EDİLECEK’

TBB’den yapılan duyuruda delillerin yok olmaması ve karartılmaması için gönüllü ve alanında uzman kişilerle komisyon oluşturacağı ifade edilerek, “Numunelerin alınması ve incelenmesi dahil, yürütülecek tüm işlemlerde gönüllü ve alanında uzman meslektaşlarımızdan oluşturulacak komisyon ile teknik bilgiye sahip meslek örgütleriyle iş birliği içerisinde sağlıklı bir soruşturma süreci yürütülmesinin temini ve tüm şüphelilerin tespiti için çalışmalara başlanmış olup, cezasızlığın önlenmesi için gerek soruşturma gerekse kovuşturma süreci etkin şekilde takip edilecektir” denildi. (DUVAR)

Etiketler enkaz ttb suç duyurusu