TBB’den öğrencisine şiddet uygulayan öğretmen hakkında suç duyurusu

Türkiye Barolar Birliği, Aksaray’da ortaokul öğrencisine şiddet uygulayan öğretmen A.R.Y. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye Barolar Birliği (TBB), Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde, 11 yaşındaki bir ortaokul öğrencisine şiddet uygulayan öğretmen Ali Rıza Y. hakkında, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. TBB ayrıca ilgili öğretmen hakkında ulusal ve uluslararası mevzuat hükümlerine dayanılarak idari soruşturmanın başlatılması talebiyle Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de başvurdu.

TBB, savcılığa yaptığı başvuruda, TCK’nin 86/1. Maddesi kapsamında “kasten yaralama”, 94. Maddesi kapsamında “Bir kişiye karşı insan onuruyla bağdaşmayan ve bedensel veya ruhsal yönden acı çekmesine, aşağılanmasına yol açacak davranışlarda bulunma” gerekçeleriyle kamu görevlisi olan öğretmenin hapis cezasıyla cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep etti.

'ENDİŞE SARMALINA SÜRÜKLENDİ'

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verilen dilekçede de, “Öğretmenin bu davranışı, çocuğun fiziksel acısının yanında psikolojik korkularının oluşmasına, öğretmenlere yaklaşımına ve okula gelme konusunda önyargı oluşmasına sebep olarak hayatı boyunca yaşayacağı endişe sarmalına sürüklemiştir. Ayrıca çocuğun arkadaşlarının yanından ayrılarak koridora çıkarılması, şiddete maruz kalan öğrencinin seslerini duyan diğer çocukların da korku ve paniğe kapılmasına neden olmuştur. Tüm öğrencilerin, kişisel gelişim süreçleri derinden etkilenmiştir” denildi.

VALİ AYDOĞDU: MÜFETTİŞLERİN İNCELEMESİ PAZARTESİ GÜNÜ SONUÇLANACAK 

Bu arada Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, katıldığı bir programda matematik öğretmeni Ali Rıza Y'nin öğrencisi T.K'ya yönelik şiddetine değindi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'ın olayı duyduğu andan itibaren konuyu yakından takip ettiğini belirten Aydoğdu, şunları söyledi:

''Ortaköy ilçemizde bizi çok üzen Aksaray'ın adına çok üzüldüğümüz bizi kahırlandıran, hatta bize görüntü geldiği zaman sonunu bile izleyemediğimiz bir olay vuku buldu. Bu olay 14 Aralık'ta meydana geldi. Olayın olduğu andan itibaren İl Milli Eğitim Müdürümüz derhal olaya el koydu. Öğretmenimiz derslerden el çektirilmiştir. 2 Milli Eğitim müfettişimiz görevlendirilmiştir. Anında hem Kaymakamımız, hem İlçe Milli Eğitim Müdürümüz hem  İl Milli Eğitim Müdürümüz aileyi destek ziyareti yapmışlardır. Çocuğumuza hem psikolog hem de rehber öğretmen görevlendirilmiştir. Bu olay hiçbir şekilde kamuoyuna yansımadan önce yapılan işlemler bunlar. Kamuoyuna yansıdıktan sonra Aksaray halkı göstermesi gereken tavrı göstermiştir. Bu münferit bir olaydır. Dün bazı yorumlardan dolayı çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Eğitim camiası 980 bin öğretmeniyle her yerde fedakârca görev yapan öğretmenlerimizle doludur. Bu münferit olaydan hareketle bütün eğitim camiasını ve öğretmenlerimizi zan altında bırakmamak gerekiyor. 2 müfettişimiz dosyasını pazartesi günü tamamlayacaklar.'' (DUVAR)

 

Etiketler öğrenci aksaray