TBB Başkan Yardımcısı CHP'ye başvuru yaptı: Sibel Suiçmez Trabzon'dan aday

Adaylığı bir süredir konuşulan Trabzon Barosu eski başkanı Sibel Suiçmez CHP'den adaylık başvurusu yaptı. Suiçmez, "Hukuk ve adalet mücadelesini artık Meclis çatısında vermek için aday oldum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Sibel Suiçmez, CHP'den Trabzon Milletvekilliği için adaylık başvurusunda bulundu. CHP Genel Merkezi'nde adaylık başvurusunu yapan Suiçmez, 'Gücümüzü sizden alıyoruz' başlığıyla yaptığı paylaşımda, "Değerli halkımız, partililerimiz, dostlarımız; hak, hukuk, adalet mücadelesine şimdi de Meclis'te katkı sunmak amacıyla mensubu olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayı olduğumu bilgilerinize ve takdirlerinize saygılarımla sunarım" ifadelerini kullandı.

'HUKUK MÜCADELEM MECLİS'TE SÜRECEK'

Adaylık başvurusu sonrası görüştüğümüz Suiçmez, yıllardır sürdürdüğü hukuk mücadelesini artık Meclis çatısında vermeyi amaçladığını söyledi. Daha önce partinin her kademesinde görev almaya hazır olduğunu ifade ettiğini kaydeden Suiçmez "Yıllardır sürdürdüğüm demokrasi ve kadın hakları, çocuk hakları mücadelesini, 2016 yılından itibaren Trabzon Baro Başkanı olarak hak, hukuk ve adalet mücadelesi olarak vermeye devam ettim. İktidarın dayattığı çoklu baro sistemine karşı da barolar olarak hep birlikte yürüdük, Meclis'te direndik. Daha sonrasında bu mücadeleyi Türkiye Barolar Birliği seçimlerine taşıyarak seçimleri kazanıp, TBB Başkan yardımcısı olarak sürdürdüm. Gelinen bu aşamada, bu mücadeleyi, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminde ve Meclis çatısı altında vermeye karar vererek milletvekilliği adaylık başvurumu yaptım" dedi. 

'TRABZON 20 YILDA GERİ GİTTİ'

Trabzon'un 20 yıllık iktidar döneminde oldukça geri gittiğini söyleyen Suiçmez, kentin sorunlarını çözmeye talip olduklarını dile getirdi. Suiçmez şöyle konuştu: "Trabzon'da iktidarın çok sayıda bakanı, bürokratı ve siyasisi olmasına karşın maalesef kentimiz bundan aynı ölçüde faydalanamadı. Tam tersi işsizliği önleyecek yatırımları alamadı, imar kirliliği arttı, göç durdurulamadı, Trabzon gençlerin yaşamak istediği bir kent olmaktan uzaklaştı. Trabzon 20 yıllık iktidar döneminde kalkınmak yerine aksine geri gitti. Artık kentimizin ve ülkemizin kaybedecek bir dakikası bile kalmamıştır. İktidarımızda, Trabzon'u ve ülkemizi hak ettiğ konuma bir an önce getireceğiz. Herkesin demokrasi içinde kardeşçe bir arada korkmadan yaşayacağı, hak hukuk ve adaletin var olduğu bir ülkeyi yaratmak arzusuyla yola çıktık. Artık değişim zamanı gelmiştir. Bunu birleşerek, güçlenerek sağlayacağız."

TRABZON'UN İLK KADIN BARO BAŞKANI

Trabzonspor eski başkanlarından Ahmet Celal Ataman'ın kızı olan Suiçmez, daha önce DSP'de 1999 yılında Trabzon Belediye Başkan adayı, il başkanı ve parti meclis üyesi olarak siyaset yapmıştı. Hukukçu kişiliği ile öne çıkan Suiçmez, bir dönem Araklıspor'da yönetici ve başkanlık yaparak spor alanında çalıştı. 2016'da Trabzon'un ilk kadın baro başkanı olan ve bu görevini 3 dönem yürüten Suiçmez, 2022 yılında Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcılığı'na seçilmişti. Kentte önemli bir figür olan ve önemli destekçisi bulunan Suiçmez'in ilk 2 sıra içerisinde aday gösterilmesi bekleniyor.