Taylor Swift'ten yeni rekor

Taylor Swift, yeni albümüyle dijital müzik platformlarında rekor kırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taylor Swift yeni albümü 'Midnights' ile rekor kırdı. Dijital müzik platformu Spotify, cuma günkü açıklamasında Swift'in yeni albümünün, çıktığı ilk günde en çok dinlenen albüm olarak platform tarihinde rekor kırdığını açıkladı. 

Spotify, Twitter'da Swift'in albüm kapağı görselini paylaşarak, "22 Ekim’de saat gece yarısını bile vuramadan Taylor Swift, Spotify tarihinde bir günde en çok dinlenen albüm rekorunu kırdı. Tebrikler" yazdı. Swift de Spotify'ın duyurusunu Twitter hesabında paylaşarak, "Böylesine akıl almaz bir şey yaptınız; ben nasıl bu şansı yakaladım? Az önce ne oldu?" dedi.

Spotify'da 185 milyon dinlenmeye ulaşan albüm, 183 milyonla rekoru elinde tutan Bad Bunny’nin Mayıs’ta yayınladığı Un Verano Sin Ti albümünü geçti.

AMAZON VE APPLE MÜZİK'TE DE REKOR KIRDI

'Midnights', Spotify’a ek olarak Apple Music ve Amazon Music’te de rekor kırdı. Apple Music, bu rekoru Twitter hesaplarından paylaştıkları “Midnights, 21 Ekim’de ilk gün dinlenmeleriyle Apple Music tarihinin en büyük pop albümü rekorunu kırdı. Tebrikler Taylor Swift” tweet’i ile duyurdu. Amazon Music “Tebrikler Taylor Swift. 'Midnights', dünyadaki herhangi bir sanatçının Amazon Music’te ilk günde en çok dinlenmeye sahip olan albümü oldu” diyerek şarkıcıyı tebrik etti. 

SPOTIFY ÇÖKTÜ

Twitter'da albümün duyurulmasının ardından Spotify'da erişim sorunu meydana geldi. Uygulamaya giriş yapamayan kullanıcılar sosyal medya hesaplarında, platformun "İnternet bağlantısı yok" hatası verdiğini paylaştı. İnternet sitelerindeki kesintileri takip eden Downdetector da 7 bin 899 kullanıcının albüm yayımlandıktan yaklaşık bir saat sonra Spotify'da sorun yaşadığını bildirdiğini aktardı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)