TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali 29 Nisan’da başlıyor

Üç yıl yıl önce, kısa filmlerin görünürlüğünü artırma hedefiyle yola çıkan TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali, 29 Nisan’da başlıyor. Dört kategoride 12 ödül sahiplerini bulacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tayf Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali bu yıl üçüncü kez sinefilleri buluşturacak. Etkinlik, 29 Nisan- 4 Mayıs tarihleri arasında, Nişantaşı Üniversitesi’nin kampüsünde düzenlenecek.  

Uluslararası ve ulusal katılımcıların yarışacağı festivalde, kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon olmak üzere dört farklı kategoride toplam 12 ödül verilecek. Bu yıl 121 ülkeden toplam 3 bin 165 başvuru geldi; her kategoride 10 yapım yarışmaya hak kazandı. Festival jürisi, sinema dünyasının tanınmış 11 isminden oluşuyor, jüri başkanı yönetmen Reis Çelik. Festivalin başkanlığını, İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin üstleniyor.

Gösterimler 29-30 Nisan ve 2-3 Mayıs 2024 tarihleri arasında, ödül töreni ise 4 Mayıs 2024 Cumartesi günü Conrad İstanbul Bosphorus Hotel Balo Salonu’nda düzenlenecek.

Festivalin amacı, kısa film yaratıcılarını teşvik etmek ve sinema sanatının yapı taşı olan kısa filmlerin görünürlüğünü artırmak.