Taşgetiren: 'Maçı Almanya'da oynasaydık yine aynı şeyler mi olacaktı'

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Fenerbahçe-Galatasaray maçının Riyad'da oynanmasını değerlendirdi, "Biz bu maçı Almanya'da oynasaydık yine aynı şeyler mi olacaktı?" diye sordu

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Fenerbahçe-Galatasaray maçının Riyad'da oynanmasının iktidarın Suudi Arabistan ile normalleşme ve para-yatırım boyutu olan bir hamle olduğunu belirtti, sahaya Atatürk tişörtü ile çıkmak isteyenler için de "biraz Suudileri, hatta kendimiz dışındaki İslam ülkelerini küçümsemek gibi bir his de dolaşıyor mu içimizde?" diye yazdı. 

Ahmet Taşgetiren'in "Maçtan başka bir şey bu" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Biz bu maçı, Almanya’da oynasaydık, (Niye illa da Türkiye dışında, sorusunu bir kere daha sorayım) maça oyuncularımız Atatürk fotoğrafı taşıyan tişörtlerle mi çıkacaktı, seyircilerimiz Atatürk tişörtü mü giyeceklerdi? Stadyumda bir ’Atatürk gösterisi’ mi yapacaktık?

Bu aslında, ’kendine özgü’ bir şeriat anlayışıyla yönetildiğini düşündüğümüz Suudi Arabistan’a karşı ’Laik Türkiye meydan okuması’ mı şimdi?

‘Kendine özgü’ notu düştüm, çünkü diyelim İran’dan, Afganistan’dan farklı bir ’İslam anlayışı’ var orada.

Biz de Müslümanız ama, Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı bir süreçte, laik bir sistemle yönetiliyoruz ve sanki birilerimizde tüm İslam dünyasını ’Laikleştirmek’ gibi bir ’misyon bildirimi’ var.

Acaba bu maçla bu yönde bir adım atabilir miyiz? Stadyumu Atatürk görüntüleri ile doldurursak mesela?

‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ gibi bir sloganı atarsak, Suudlara nasıl bir mesaj vermiş oluruz mesela?

Ne dersiniz, biraz Suudileri, hatta kendimiz dışındaki İslam ülkelerini küçümsemek gibi bir his de dolaşıyor mu içimizde?

Bu maçı Suudi Arabistan’da yapmasak ne olurdu ki?! Suudilere ikramda mı bulunduk bu maçı orada oynamayı düşünerek?

Garip sorular değil mi?

Niye ’normalleştik’ ki o zaman? Hele bir de ’Kaşıkçı cinayeti’ gibi bir dosya varken? Madem normalleştik, öyleyse maçımızı oynayıp gelseydik.

Hem niye tribünler boştu maç saati gelmesine rağmen? Türkiye’den mi gitmemişti taraftarlar, Suud seyircisinden beklenen ilgi mi olmamıştı?

Hollanda’nın ırkçı lideri, hani şu Geert Wilders diye birisi vardı ya, bizim de fena halde kavga ettiğimiz Wilders, bir X mesajı paylaşmış. Wilders’in mesajı şöyle: ’Atatürk-Saudi Arabia: 10-0’ Bayağı mutlu olduk değil mi? Wilders olayı anlamış…

N olacak şimdi bizim ’normalleşme’ hamlemiz?" (HABER MERKEZİ)