Taşgetiren: Cumhurbaşkanı 'sokakları mezarınız haline getiririz' haberini gördü mü?

Ahmet Taşgetiren, Cumhur İttifakı'nın siyasi söylemini eleştirdi, "Cumhur İttifakı iktidarında siyasetin raconu neymiş, bir kere daha gördü Türkiye" diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, bugünkü yazısında siyasi üsluplara dikkat çekti, Kürşat Yılmaz'ın BİM CEO'su Galip Aytaç'a yönelttiği "Kime kimlere hangi güce güveniyorsanız bütün güvendiğiniz güçlerle birlikte hepinize diyorum tuttuğunuz köşe başları mezarınız olur. Bu memleketi bu sokakları siz siz olun sakın sahipsiz sanmayın" sözlerini hatırlatarak "Cumhur İttifakı iktidarında siyasetin raconu neymiş, bir kere daha gördü Türkiye" diye yazdı. 

Taşgetiren, CHP danışmanlarından "yabancı, Yahudi, Ermeni" tanımlamalarını aşağılayıcı bir üsluba indirgeyerek söz edilmesine tepki gösterdiği yazısında şu görüşleri dile getirdi: 

"Tıpkı ekonomik tedbirlerle baş edemediğimiz enflasyondan 'Üç harfli marketler'i sorumlu tuttuğumuz gibi… Ne de olsa 'FETÖ ile iltisaklı' damgasını vurduğumuzda her şeyi düşmanlaştırabiliriz. Ya da ona yapacağınız her şeyi meşrulaştırabilirsiniz. Üç harfli marketlere kayyum atasanız elinizi kim tutacak! Hem devlet olarak bir anda 100 bin 'ucuz market'iniz olur, kötü mü? Şu enflasyon çılgınlığında?

Hatta mafya mensuplarını siyaset zeminine katabilir, onları kahramanlaştırabiliriz. O zaman onların 'Mezarlarınız olur' tehditleri bile meşru hale gelebilir. Bir ara Sedat Peker’le iyi günlerde 'Kanlarıyla banyo yaparız' söylemleri siyaseten kullanılabilir hale geldiği gibi.

Vay be! Adama özür bile dilettik. Vay be, adam görevden istifa bile etti.

Cumhur İttifakı iktidarında siyasetin raconu neymiş, bir kere daha gördü Türkiye.

Ben merak ediyorum bu ülkenin sayın Cumhurbaşkanı 'sokakları mezarınız haline getiririz' gibi bir haberi gördü mü? Böyle bir ifadenin cezaevinden siyaset meydanına fırlatılabildiğini gördü mü?

Siyaset meydanı çok acayipleşti, çoook!" (HABER MERKEZİ)