Toplantıdan çıkartılan İlhan Taşçı'dan RTÜK Başkanı Şahin'e: İhsas-ı rey yaptınız, toplantıya katılamazsınız

RTÜK toplantısından 'ihsas-ı rey' yaptığı gerekçesiyle çıkartılan İlhan Taşçı'dan RTÜK Başkanı Şahin'e 'İsmail Saymaz' yanıtı: Twitter'da ihsas-ı rey yaptınız. Toplantıya katılamazsınız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yangın haberlerine sansür getirilmesini eleştirdiği için yangın haberleriyle ilgili yayın yapan kanalların görüşüleceği RTÜK toplantısından 'ihsas-ı rey' yaptığı gerekçesiyle çıkartılan CHP'li İlhan Taşçı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in gazeteci İsmail Saymaz'la ilgili attığı twiti eleştirdi. 

Ebubekir Şahin, Halk TV'de yayınlanan 'Perdenin Önü Arkası' programında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na nezaketsiz davranışta bulunan bir kadını eleştiren gazeteci İsmail Saymaz ile ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: 

“Bir anne hakkında TV’de çocuğunun elinden alınmasına varacak kadar nezaket ve vicdan sınırlarını zorlayan ifadeler kullanıldı, hakaret edildi. Bir anneye, bir kadına yönelik hakaret ve sözlü psikolojik şiddet içerikli yayın nedeniyle program hakkında inceleme başlatılmıştır."

İlhan Taşçı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sayın Ebubekir Şahin 'hakaret edildi' ifadeniz adalet ve tutarlılığınızın testi için Kurula bir fırsat verecek. Dosyanın görüşüleceği RTÜK toplantısına ihsas-ı rey nedeniyle katılamazsınız. Katılırsanız salondan çıkarılmanızı Üst Kurula teklif edeceğimi şimdiden ilan ediyorum" dedi. 

Halk TV’de Özlem Gürses'in moderatörlüğünde ekrana gelen Perdenin Önü Arkası programında gazeteci İsmail Saymaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çorum gezisinde “Nasılsınız, iyi misiniz?” sorusuna “Sakın çocuğuma dokunma. Haydi yürü, yürü” yanıtını veren kadına tepki gösterirken, “Sayın Kılıçdaroğlu’na git buradan deyip çocuğuma dokunma diyor. Asıl senin o çocuğa dokunmaman lazım, bu devlet devlet olsa o çocuğu senden alması lazım” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)