Taraftar kalp krizi geçirdi, maç durmadı: Hakemler ve TFF'nin ihmali

Erzincan'da 2. Lig maçında, tribünde kalp krizi geçiren taraftar öldü. Uyarılara rağmen maçın durdurulmadığını açıklayan 24Erzincanspor, hakemler ve TFF temsilcilerinin ihmali olduğunu vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Anagold 24Erzincanspor-Esenler Erokspor arasında Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı'nda oynanan maçı izleyen taraftar Turgay Eren (67), tribünde fenalaştı.

Bunu görenler, saha görevlilerinden yardım istedi.

AA'nın aktardığı bilgiye göre bu sırada aynı tribünde yer alan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, kalp krizi geçirdiği anlaşılan Eren'e kalp masajı yaptı.

İlk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Turgay Eren, kurtarılamadı.

'MAÇ DURMADI, İHMAL VAR'

Taraftarın ölümünün ardından 24Erzincanspor, olayda ihmaller olduğunu savundu.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, doktorların taraftara müdahalesi sırasında kendilerinin ambulansa ve içindeki ekipmanlara ihtiyaç duyduklarını belirtmelerine rağmen, ambulansın sahaya girmesine izin verilmediği iddia edilerek, şu ifadeler kullanıldı: "Seyircilerimizin ve yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımızın da ambulansın sahaya girmesi için ısrarla maçın durdurulmasını istemesine rağmen, hakemler ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) temsilcileri hiçbir tepki vermeden müsabakayı oynatmaya devam etmişlerdir. Stat içinde bulunan ambulansın saha içine girip, olaya müdahale etmesine müsaade edilmemiştir. Bunun sonucunda taraftarımıza tribünde ilk müdahale doktorlar tarafından yapılmış ancak hastaneye sevk işlemi maçtan 20 dakika sonra yapılabilmiştir. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen taraftarımız hayatını kaybetmiştir."

"Taraftarımızın hayatını kaybetmesinde maçı durdurmayan hakemlerin ve TFF temsilcilerinin ihmalleri olduğunu düşünüyoruz." denilen açıklamada, "Konu ile ilgili gerekli işlemlerin başlatılması ve bu olayda varsa ihmali olan kişilere gerekli cezanın verilmesi için TFF ile Merkez Hakem Kuruluna gerekli şikayetlerde bulunulmuştur. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunar, hayatını kaybeden taraftarımızın ailesine başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)