Tanrıkulu’ndan esnafa destek kredilerinin kaldırılmasına tepki

CHP’li Tanrıkulu, depremden etkilenen esnaflar için verilen kredi desteğinin kaldırılmasına tepki gösterdi, “Diyarbakır esnafını bu şekilde mağdur etmeyin” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Esnaf Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği, deprem sonrasında esnafın kullanabileceği 500 bin lira krediye ek olarak 250 bin lira deprem destek kredisi paketi açıkladı. 1 yıl ertelemeli, 11 ili kapsayan bu paket Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu Adana, Kilis ve Urfa’da kaldırıldı.

Esnafların mağdur edildiğini belirterek kredi paketinin kaldırılmasına tepki gösteren CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Şimdi sormak lazım. Seçimden hemen sonra bu destek kredisinin kaldırılmasının amacı nedir? Seçim odaklı mıydı? Diyarbakır depremden zarar gören illerden biri, evet az zarar gördü ama esnafımız mağdur, diğer illerde de mağdur” dedi.

Tanrıkulu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Deprem Destek ayrıntılı bir biçimde 11 ili kapsayan afet bölgesinde uygulanması lazım. Bu ayrımın bir an önce ortadan kaldırılması lazım. Buradan hükümete sesleniyorum; Diyarbakır esnafını bu şekilde mağdur etmeyin." (DUVAR)