Tanju Özcan CHP Genel Merkezi önünde açıklama yaptı: Kemal Bey bu kafayla ancak...

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun istifasını talep ederek yürüyüş başlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, parti merkezi önünde konuştu: "Kemal Bey bu kafayla ancak CHP kurultayında Erdoğan'ı yener."

Tanju Özcan, konuşma yaptığı otobüsün üzerinden CHP Genel Merkezi'ne doğru koltuk attı.
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kesin ihraç talebiyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu'dan başlattığı 'Adalet ve Değişim' yürüyüşünün 10'uncu gününde Ankara’da.

CHP Genel Merkezi’ne 6 kilometre uzaklıktaki Ankapark yakınlarından yürüyüşüne devam eden Özcan CHP Genel Merkezi’ne geldi. 

CHP yönetimini bir süredir hedef alan Özcan’ın görüşmeyi talep ettiği CHP lideri Kılıçdaroğlu bugün İstanbul’da tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay’ı cezaevinde ziyaret etmesi nedeniyle Ankara dışında bulunuyor.

'TİP MİLLETVEKİLİNİ GÖRECEKMİŞ, İKİ BUÇUK AYDIR AKLIN NEREDEYDİ?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifasını talep eden Özcan ve beraberindekiler CHP önünde bir açıklama yaptı. Özcan'ın konuşması sırasında "Diktatör Kemal" sloganları atıldı.

Kendisine destek verenlere otobüs üzerinden hitap eden Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu'na "Toplum senden ekonomik konularda çözüm önerileri duymak istiyordu, eğitim konusunda bir şeyler duymak istiyordu, milli savunma konusunda bir şeyler bekliyordu ama sen HDP'yi küstürürüm diye 'Terörle mücadele etmeye devam edeceğim' bile diyemedin" dedi.

"Genel Başkan'a 13 yıl boyunca şans verdik. 13 yıl boyunca 11 genel, yerel seçim, referandum kaybetti, yeter artık, yeter" diyen Özcan, "Kendisi genel merkezdeki şatafatlı odasında oturmaya devam ediyor. Bugün yok, kaçtı çünkü duymak istemedi, topukladı, İstanbul'a gitti. TİP milletvekilini görecekmiş. İki buçuk aydır aklın neredeydi?" ifadelerini kullandı.

'SEN DEMOKRAT FALAN DEĞİLSİN'

Kılıçdaroğlu'na demokrat olmadığı eleştirisinde bulunan Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu'na "Sen demokrat falan değilsin. Sen, sadece kendi muhaliflerinden, partililerinden korkan, kullanım süresi bitmiş, artık koltuğu bırakması gereken bir genel başkansın" diye konuştu.

Partide değişim olmaması halinde CHP'nin 7 ay sonraki yerel seçimlerde Ankara, İstanbul, Hatay ve Antalya büyükşehir belediyelerini kaybedileceğini savunan Özcan, şunları söyledi:

'SEN YENECEKSİN DİYE KAÇ SEÇİM DAHA KAYBEDECEĞİZ'

"Bu kafayla o belediyeleri de kaybedersek Kemal Bey'in sokağa çıkacak yüzü kalmaz. Kendisine tarihi çağrıda bulunuyorum. Diyorum ki aklını başına al bay Kemal. Hemen görevi bırakacağını açıkla. Kurultay tarihini, kurultayda aday olmayacağını açıkla. Parti programını güncelle. 'Ekim sonunda ben gidiyorum' de, bizleri de rahatlat.

75 yaşında yenemedin de 80 yaşında mı yeneceksin? Sen yeneceksin diye biz kaç seçim daha kaybedeceğiz? Çocuklarımızın geleceği gitti. Neymiş? Köylüler TRT'yi izlediği için seçimi kaybetmiş. Senin için biz seçmeni mi değiştireceğiz? Senin kazanacağın seçmen mi bulacağız? Kemal Bey bu kafayla ancak CHP kurultayında Recep Tayyip Erdoğan'ı yener. Başka bir yerde yenemez."

Özcan konuşmasının son bölümlerinde "Koltuk meraklısı bay Kemal'i göndermenin zamanı geldi. Madem bu kadar çok koltuk seviyorsun, ben sana koltuk getirdim. Şimdi in o koltuktan, al bu koltuğu git evinde otur torunlarını sev" dedikten sonra, bir koltuğu otobüsün üzerinden CHP Genel Merkezi'ne doğru fırlattı.

Tanju Özcan, konuşmasının ardından CHP Genel Merkezi önünden ayrıldı.