Taliban'dan üç aylık ateşkes teklifi

7 bin tutuklu üyenin serbest bırakılması karşılığında Taliban'ın üç aylık ateşkes önerdiği belirtildi. Taliban, liderlerin isimlerinin BM'nin kara listesinden çıkarılmasını da talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'ın Taliban ile müzakere heyetinin sözcüsü Nader Naderi, mahkumların serbest bırakılması karşılığında Taliban'ın üç aylık ateşkes önerdiğini söyledi. Taliban'a üye 7 bin mahkumun serbest bırakılmasının talep edildiğini duyuran Naderi, aynı zamanda Taliban liderlerinin isimlerinin Birleşmiş Milletler'in (BM) kara listesinden çıkarılmasını istediklerini belirtti.

Naderi, "Bu büyük bir talep" dedi. Yetili, Taliban'ın Afganistan-Pakistan sınırındaki en büyük uluslararası kapılardan olan Spin Boldak'ı ele geçirmesinin ardından yaklaşık 1500 kişinin sınırı geçmek üzere toplandığını aktardı.

Dün Taliban, Afganistan'ın Kandahar ilinde bulunan Spin Boldak sınırını ele geçirdiklerini duyurmuştu. Sınır noktasında Afganistan bayrağının indirildiği ve Taliban bayrağının asıldığı görüntüler sosyal medyada yayılmış, sınır kapısı Pakistan tarafından kapatılmıştı. Afganistan hükümeti, saatler sonra tesislerin geri alındığını açıkladı. (DIŞ HABERLER)