Taliban DW editörünün ailesine saldırdı, bir akrabasını öldürdü

Taliban militanları, ülkenin batısında kapı kapı dolaşarak aradıkları Deutsche Welle editörünün yakınlarına silahla saldırdı. Almanya'da yaşayan gazetecinin bir akrabası öldü, biri de ağır yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Taliban'ın bir şehir dışında tamamını ele geçirdiği Afganistan’da gazeteciler ve aileleri de büyük tehlike altında.

Taliban militanları, ülkenin batısında kapı kapı dolaşarak aradığı Deutsche Welle (DW) editörünün yakınlarına silahla saldırdı. Şu anda Almanya'da olan gazetecinin ailesinden bir kişi vefat etti, bir diğeri ağır yaralandı. Ailenin diğer fertleri ise son anda saldırganlardan kaçmayı başardı.

20 yıllık işgalde Afganistan'a ABD'den sonra en çok muharip asker göndermiş ülke olan Almanya'nın kamu yayıncılığı kuruluşu DW'nin Genel Müdürü Peter Limbourg, sert bir şekilde kınadığı bu eylemle ilgili Alman Hükümeti'ne "harekete geçme” çağrısı yaptı.

DW'nin haberine göre Limbourg açıklamasında, "Editörümüzün bir akrabasının Taliban tarafından öldürülmesi inanılmaz boyutta trajik ve aynı zamanda Afganistan'daki çalışanlarımız ve ailelerinin içinde bulundukları çok ciddi hayati tehlikeyi de kanıtlar nitelikte. Görünen o ki Taliban Kabil ve vilayetlerde organize bir şekilde gazetecileri arıyor. Zaman daralıyor” ifadelerini kullandı.

GAZETECİLERİ DOĞRUDAN HEDEF ALIYOR

Habere göre Taliban en az üç DW muhabirinin evinde arama yaptı. Diğer medya kuruluşlarından gazeteciler kaçırıldı ya da öldürüldü. Özel yayıncı Ghargasht TV'den Nematullah Hemat'ın Taliban tarafından kaçırıldığı tahmin ediliyor. Yetkililerin verdiği bilgiye göre özel radyo kanalı Paktia Ghag Radyosu'nun yöneticisi Tufan Omar Taliban tarafından doğrudan hedef alınarak öldürüldü.

Taliban'a mensup oldukları tahmin edilen iki kişi, 2 Ağustos'ta, birçok kez haftalık Die Zeit gazetesi için de çalışan çevirmen Amdadullah Hamdard'ı Celalabad kentinde, sokak ortasında öldürdü. Bir ay önce de Pulitzer öldüllü, dünyaca ünlü foto muhabiri Danish Siddiqui Kandahar'da vurularak öldürüldü. Siddiqui'nin Taliban'ın kurşunuyla öldürüldüğü tahmin ediliyor. (HABER MERKEZİ)