Kabil'de ABD uçağından düşerek ölenlerden birinin, milli futbolcu olduğu açıklandı

ABD'nin Kabil'den havalanan kargo uçağına tutunduktan sonra düşerek ölen sivillerden birinin, Afganistan genç milli futbol takımının oyuncularından Zeki Enveri olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'dan kaçmak için Kabil Havalimanı'nda toplanan sivillerin çaresizliği sürerken, pazartesi günü ABD'nin hareket halindeki Boeing C-17 tipi kargo uçağına tutunarak ölenlerden birinin kimliği belli oldu. Afganistan Spor Bakanlığı, bu kişilerden birinin ülkenin genç milli futbol takımının oyuncularından Zeki Enveri olduğunu açıklandı.

Taliban'ın pazar günü Kabil'de kontrolü ele geçirmesinin ardından ülkeden tek kaçış yolu olan havalimanında binlerce sivil toplanmıştı. Havalimanında güvenliği ve kontrolü sağlayan ABD'nin sadece askeri uçuşlarla tahliyelere izin verdiği saatlerde, yüzlerce kişinin piste çıktığı, hareket halindeki C-17 uçağına tırmanmaya çalıştığı görülmüştü. Sonrasında, söz konusu uçağın kapasitesinin çok üzerinde insanı aldığı, 640 kişiyi Kabil'den Doha'ya tahliye ettiği açıklanmıştı. 

Bir görüntüde ise havalanan uçaktan en az iki kişinin düştüğü görülüyordu. ABD'li yetkililer, C-17 uçağının iniş takımlarında insan kalıntısı bulunduğunu açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)