Taliban bir vilayet merkezini daha ele geçirdi: 'Kunduz düştü'

Afganistan'daki çatışmalar şiddetlenirken, Taliban'ın cuma gününden bu yana ele geçirdiği vilayet merkezi sayısı üçe yükseldi. Kunduz vilayetinin merkezinin de Taliban kontrolüne geçtiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'daki ilerleyişini sürdüren Taliban'ın, Tacikistan sınırındaki Kunduz vilayetinin merkezi olan Kunduz kentini de ele geçirdiği belirtildi. Taliban, son 48 saatte üç vilayet merkezini ele geçirmiş oldu.

Fransız haber ajansı AFP ve New York Times gazetesi, Kunduz merkezinin düştüğünü teyit ettiklerini duyurdu. Kentte büyük bir karmaşa yaşandığı, Afganistan ordusunun belirli bölgeleri bombaladığı da belirtiliyor.

Kunduz eyalet meclisi üyesi Amruddin Wali, "Kentin farklı bölgelerinde sokak çatışmaları sürüyor. Bazı güvenlik güçleri havalimanına çekildi" dedi.

Afganistan ordusu, kırsal bölgeler yerine Taliban'a kent merkezlerinde karşı koyma stratejisi izliyordu. Ancak Taliban cuma günü İran sınırındaki Nemruz vilayetinin merkezini, dün de ülkenin kuzeyindeki Cüzcan vilayetinin merkezi olan Şibirgan kentinde kontrolü ele geçirmişti. Herat, Leşgergah ve Kandahar'da da Taliban ile ordu arasındaki çatışmalar sürüyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler taliban afganistan