Taliban: Afganistan'dan tahliyeler 31 Ağustos'a kadar tamamlanmalı

Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, Afganistan'dan tahliyelerin 31 Ağustos tarihine kadar tamamlanması istediklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taliban Sözcüsü Zabibullah Mücahid, yabancı birliklerin Afganistan'dan çekilmesi için daha önce açıklanan 31 Ağustos takviminin ertelenmesi konusunda herhangi bir anlaşmaya varılmadığını ve tahliyelerin 31 Ağustos tarihine kadar tamamlaması gerektiğini söyledi. Ülkeden tek çıkış yolu olan Kabil Havalimanı'na akın eden Afganların 'evlerine dönebileceğini' belirten Mücahid, "Onların güvenliklerini garanti ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

'ELÇİLİK BİNALARI KAPATILMASIN'

ABD'ye "Afgan halkını vatanlarını terk etmeye teşvik etmeyin" çağrısında bulunan Taliban sözcüsü, Kabil'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mücahit, elçilik binalarının da kapatılmasını istemediklerini aktardı. 

'GEÇMİŞTE YAŞANANLARI UNUTTUK'

Kadınların işlerine geri dönebilmesi adına 'bir prosedür' belirlemeye çalıştıklarını söyleyen Mücahid, ayrıca "Geçmişte yaşanan her şeyi unuttuk" diyerek 'misilleme için hedef alınanlar listesi oluşturulmadığını' ifade etti. 

CIA Direktörü William Burns ile Taliban'ın önde gelen liderlerinden Molla Abdül Gani Baradar'ın dün Kabil'de bir araya geldiği yönündeki iddiaların sorulması üzerine sözcü, 'konudan haberdar olmadığını' belirtti.

'PENŞİR'DE DURUM DİYALOGLA ÇÖZÜLMELİ'

Mücahid, Taliban tarafından öldürülen Afgan lider Ahmet Şah Mesud'un oğlu olan Ahmet Mesud Ahmed Mesud'un direniş başlattığını açıkladığı Penşir vilayetinde ise 'durumun diyalogla çözülmesini istediklerini' söyledi. (DIŞ HABERLER)