İddia: CIA direktörü, Taliban lideriyle görüştü

The Washington Post gazetesine konuşan ABD'li kaynaklar, CIA Direktörü Burns ile Taliban'ın önde gelen liderlerinden Baradar'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir araya geldiğini ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - The Washington Post gazetesi, CIA Direktörü William Burns’ün Taliban'ın önde gelen liderlerinden Molla Abdül Gani Baradar ile Afganistan'ın başkenti Kabil'de pazartesi günü bir araya geldiğini yazdı. Gazeteye konuşan ABD'li kaynaklar, Afganistan'dan çekilme süreci için daha önce belirlenen 31 Ağustos takviminin uzatılabileceği sinyalini veren ABD Başkanı Joe Biden'ın, Burns'ü Kabil'e gönderdiğini söyledi. Reuters ajansı, Beyaz Saray ile CIA'in konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktığını aktardı.

Taliban sözcülerinden Süheyl Şahin, 31 Ağustos takviminin uzatılması konusunda uyarıda bulunmuş, yabancı güçlerin çekilmesinin 'kırmızı çizgi' olduğunu söylemişti. "Bu kırmızı çizgimiz. Başkan Biden bütün askeri güçlerini 31 Ağustos'ta çekeceklerini ilan etti. Bunu uzatmaları, ihtiyaç duyulmamasına rağmen işgali uzatmaları anlamına gelir" diyen Şahin, "Eğer ABD veya İngiltere tahliyelere devam etmek için ek zaman talep ederlerse, yanıt 'hayır'. Ya da sonuçları olur" ifadelerini kullanmıştı.

Bugün yapılacak G7 toplantısında İngiltere, Fransa ve Almanya'nın ise bu tarihten sonra da tahliyelere devam edilmesi için baskı yapması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)