Taksim'de cami açılışı için binlerce kişi toplandı

Yapımı tamamlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile bugün ibadete açılan Taksim Camisi'ne gelen binlerce kişi meydanı doldurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taksim'de temeli 4 yıl önce atılan cami, cuma namazı ile ibadete açıldı. Caminin yer aldığı Taksim Meydanı'nda binlerce kişi namaz kılmak için toplandı. 

2 bin 250 kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin temeli 17 Şubat 2017'de atıldı. Mimarlar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman imzasını taşıyan caminin hemen yanında Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi ve Taksim Maksemi yer alıyor.

Camide otopark, sergi alanı, konferans salonu aş evi ve Dijital İslam Kütüphanesi de bulunuyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açılığı, "Kıymetli Hemşehrilerim, Taksim Camii Bugün Cuma namazı ile birlikte ibadete açılıyor. İstanbul’umuza hayırlı olsun, mübarek olsun" paylaşımı ile duyurdu. Açılışa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı.

'FETHİN NİŞANESİDİR'

Taksim Camii açılışı, Gezi eylemlerinin başladığı günde yapıldığını söyleyen Muhammed Şafak adlı bir vatandaş, "Allah'a hamdolsun. O Gezicilerden ülkeyi kurtardık. Bu da onun fetih nişanesidir. Bu ülke çok badireler atlattı. Her badire sonrasında zafer nişanesi olarak sembolik bir cami yaptık. Taksim Camii de böyle bir semboldür. Yarın İstanbul'un fethinin 568'inci yıl dönümü. Fatih Sultan Mehmet'in mirası olan İstanbul böyle bir şaheser ile bir kez daha taçlandırdık" dedi.

'27 YILLIK HEDEF CAMİ OLMAMALI'

Taksim Meydanında bulunan Musa Onar isimli vatandaş ise, "kentin boş camilere boğulduğunu" belirterek şunları söyledi: "Şimdi ne olacak? Her tepeye bir cami yaptılar. Yetmedi Ayasofya'yı camiye dönüştürdüler. Şimdi de Taksim Meydanı. Bu amaç kime ve nasıl hizmet ediyor tartışmak gerek. Bugün burası dolup taşıyor. Yarın ne olcak? Sadece imam ve bir kaç kişi camide namaz kılacak. Kenti camiye boğdular. Camiler dolsa amenna hepsi boş. Sadece propaganda bu. 27 yıllık hedefmiş. 27 yıllık hedef cami olmamalı. 27 yıllık hedef ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak almalı ama tam tersi oldu. Yazık."