SYRIZA lideri askere gidiyor: 'Türkiye sınırında görev yapmak istiyorum'

SYRIZA'nın yeni lideri Kasselakis, yakın zaman içinde askere gideceğini, Yunanistan-Türkiye sınırına yakın bir birlikte görev almak istediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Komşu Yunanistan'ın ana muhalefet partisi SYRIZA'da 24 Eylül Pazar günü yapılan ikinci tur genel başkanlık seçiminde sandıktan birinci çıkan Stefanos Kasselakis, askere gitmek üzere siyasete bir süre ara vereceğini açıkladı. Kasselakis'in ülkedeki askerlik zorunluluğu kapsamında 2024 yılının başında askere gitmesi gerekiyor.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, SYRIZA lideri seçildikten günler sonra konuyla ilgili açıklama yapan Stefanos Kasselakis, 'kısa süre içinde' teslim olmayı planladığını söyledi. 28 Eylül Perşembe günü Star televizyonuna verdiği demeçte askerlik yapmanın 'bir onur olacağını' söyleyen Kasselakis, "Çok mutluyum. Kısa süre içinde gideceğim. Önce parti toplanacak ve işler düzene sokulacak" diye konuştu.

'TÜRKİYE-YUNANİSTAN SINIRINA YAKIN BİR BİRLİKTE OLMAK İSTİYORUM'

SYRIZA lideri, 14 yaşından bu yana ABD'de yaşadığı için zorunlu askerlikten muaftı. Ancak, Yunanistan'a döndüğü için 6 ay askerlik yapması gerekiyor. Yunanistan yasalarına göre, üç hafta askerlik yaptıktan sonra geri kalan süre için ödeme yapması da mümkün.

Kasselakis, dün Yunanistan basınına verdiği demeçte, Türkiye-Yunanistan kara sınırına yakın bir birlikte askerlik yapmak istediğini de söyledi. Öte yandan, Kasselakis'in askere başlayacağı tarih henüz netleşmedi. (DIŞ HABERLER)