Suudi Arabistan'dan İsrail'e kınama: Filistinlilerin insan hakları ihlal ediliyor

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal Bin Ferhan, İslam İşbirliği Teşkilatı Örgütü toplantısının açılışında İsrail'i kınadıklarını söyledi. Bin Ferhan, Gazze'de ateşkes çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan, İsrail’in Filistinlilere karşı insan hakları ihlallerini kınayarak ateşkes çağrısı yaptı. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal Bin Ferhan, 'İsrail'in aleni insan haklarını kınadıklarını' söyledi.

Suudi bakan, İslam İşbirliği Teşkilatı Örgütü’nün internet üzerinden düzenlenen toplantısında yaptığı konuşmada, uluslararası toplumun askeri operasyonlara son verilmesi için harekete geçmesi çağrısında bulundu. Bin Ferhan, Filistinlilerin işgal altındaki Doğu Kudüs'teki evlerinden zorla çıkarılması girişimlerini de kınayarak, uluslararası topluma iki devletli barış müzakerelerini canlandırma çağrısında bulundu. Suudi bakan, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da Filistinlilere saldırmasını kınadıklarını da ekledi.

İslam İşbirliği Örgütü'nün toplantısında, İsrail'le geçtiğimiz sene normalleşme süreci başlatan Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'den de ateşkes çağrısı geldi.

Reuters'a konuşan Türkiye Dışişleri kaynaklarıysa, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun toplantıda 'İsrail'den savaş suçları için hesap sorulması gerektiğini' ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin bu konuda bir rol oynayabileceğini söylediğini aktardı. (DIŞ HABERLER)