Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman, bugün Türkiye'ye geliyor: 'Yeni bir dönem başlıyor'

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın ziyaretine ilişkin konuşan bir Türk yetkili, Suudi Arabistan-Türkiye ilişkilerinde 'yeni bir dönem başlayacağını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, bugün Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Erdoğan, Muhammed bin Beştepe'de resmi görenle karşılayacak. İkili ve heyetler arası görüşmeler sonrası iki lider birlikte akşam yemeği yiyecek.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prens Selman'ın Türkiye ziyaretine ilişkin, "Bundan sonraki sürece ilişkin Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini çok daha yüksek seviyelere nerelere taşıyabiliriz, bunları değerlendireceğiz" açıklamasını yapmıştı. Ziyaret, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürülmesinin ardından Prens Selman’ın Türkiye’nin de dahil olduğu bölge ülkelerine ilk ziyareti niteliğinde.

'İLİŞKİLERDE NORMALLEŞME HEDEFLENİYOR'

Suudi Arabistan-Türkiye ilişkileri normalleşme sürecine girerken ekonomi alanında yeni adımlar bekleniyor. Ziyarete ilişkin Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, "Yeni bir dönem başlayacak" diyerek, 'ilişkilerde normalleşmenin hedeflendiğini' dile getirdi. Yetkili, Prens Selman'ın ziyareti sırasında enerji, ekonomi ve güvenlik analarında anlaşmalar imzalanacağını söyledi. Öte yandan, 'Suudi fonlarının Türkiye'deki sermaye piyasalarına girmesi için de bir plan üzerinde çalışıldığı' belirtildi. (DIŞ HABERLER)