Süryani rahibenin zeytin fidanları kırıldı

Midyat'a Almanya'dan 36 sene önce dönüş yapan Süryani rahibe Hatune Doğan, evinin bahçesine diktiği zeytin fidanlarının kırılmasına tepki gösterdi ve devlet koruması istedi.

Hatune Doğan
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süryani rahibe Hatune Doğan, 1985te 15 yaşındayken ailesiyle beraber Midyat ilçesinin kırsal İzbırak Mahallesi'nden Almanya'ya göç etti. 36 yıl sonra Midyat'a kesin dönüş yapan Doğan, aile evini restore edip, 15 adet zeytin fidanı dikti.

Bir iş için yurt dışına çıkan Doğan, döndüğünde fidanlarının kırıldığını gördü. Duruma tepki gösteren Doğan "Keşke bu olmasaydı. Biz dönmek istiyoruz ve dönüyoruz. Devletin bizi koruması lazım ve istiyoruz" dedi.

'BARIŞ İSTİYORUZ'

DHA'nın haberine göre, babasının eski evini onaran ve restorasyonunu yapan Doğan, bahçesine zeytin fidanları dikti. Yaklaşık bir ay önce hayır işleri için Afrika ülkelerine giden Doğan'ın fidanları kimliği belirsiz kişilerce kırıldı. Fidanların kırılmış olduğunu gören komşusu, durumu hala yurt dışında olan Hatune Doğan’a bildirdi.

Hatune Doğan'ın kırılan zeytin fidanları

Olayı duyunca çok üzüldüğünü belirten Doğan, Ben İzbıraklıyım. Biz dönüş yapıyoruz vatanımıza. Vatanımızı çok seviyoruz. Ev yaptık. Üç sene önce zeytin fidanı koymuştum bahçeye. Geçen hafta maalesef bu fidanları kırmışlar. Niye o fidanları kırdılar? Fidanlar onlara ne yaptı, 3 senelik zeytin fidanları. Yani yazıklar olsun bunu yapanlara ve bu tabii şeytan işidir, insan işi değildir. Keşke bu olmasaydı. Biz dönmek istiyoruz ve dönüyoruz. Devletin bizi koruması lazım ve istiyoruz. İnşallah barış olacak tüm dünyada ve Türkiye’de de. Selam istiyoruz, barış istiyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)