Suriye'de IŞİD karşıtı koalisyon üssüne hava saldırısı: 1 ölü, 6 yaralı

Pentagon, İran'a ait bir İHA'nın Haseke'de IŞİD ile mücadele koalisyonuna ait bir tesise saldırdığını, saldırının ardından ABD'nin Devrim Muhafızları ile ilişkili grupları hedef aldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke vilayetinde ABD öncülüğündeki IŞİD’e Karşı Uluslararası Mücadele Koalisyonu'na ait bir tesise hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Pentagon, hava saldırısının İran'a ait bir insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirildiğini kaydetti.

AA'nın aktardığına göre, dün (23 Mart) yerel saatle 13.30 sularında Haseke'de IŞİD karşıtı koalisyona ait bir bakım tesisini hedef alan saldırıda bir sözleşmeli personel hayatını kaybetti, bir sözleşmeli personel ile beş ABD askeri yaralandı. Yaralı iki askerin tedavisinin sahada yapıldığı kaydedilen açıklamada, diğer üç askerin ve sözleşmeli personelin Irak'ta koalisyona ait tıbbi tesislere götürüldüğü ifade edildi.

ABD'DEN İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI ORDUSU'NA HAVA SALDIRILARI

İstihbaratın söz konusu İHA'nın İran'a ait olduğunu değerlendirdiği kaydedilen açıklamada, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in değerlendirmesine de yerildi. Bakan Austin, "Başkan (Joe) Biden'ın talimatıyla, ABD Merkez Komutanlığı kuvvetlerine, İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) ile ilişkili grupların kullandığı tesislere hava saldırıları yapılması yetkisi verdim. Bu saldırı, bugünkü saldırının yanı sıra, DMO ile ilişkili gruplar tarafından Suriye'deki Koalisyon kuvvetlerine yönelik son dönemde gerçekleştirilen bir dizi saldırıya yanıt olarak gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.

ABD saldırısının 'ABD personelini korumak amacıyla yapıldığına' işaret eden Austin, 'saldırının gerilimi tırmandırma riskini düşürmek için orantılı bir saldırı olduğunu' söyledi.

SOHR: ABD'NİN SALDIRILARINDA EN AZ 11 ÖLÜ

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), iki farklı bölgeye yapılan saldırıda en az 11 İran yanlısı milisin hayatını kaybettiğini duyurdu. (DIŞ HABERLER)