Suriye: İsrail Lazkiye limanını vurdu

Suriye devlet ajansı SANA, İsrail sabaha karşı Lazkiye limanına hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Buna göre saldırıda bazı konteynerler hedef alındı.

Suriye devlet ajansı SANA, limanda çıkan yangının görüntülerini yayınladı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye devlet ajansı SANA, İsrail'in bu sabaha karşı Lazkiye limanına hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. SANA'ya konuşan askeri bir kaynak, saat 01.23'te limanda konteynerlerin tutulduğu alana birkaç füzeyle hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Lazkiye Valisi İsmail Hilal ise saldırının ardından bölgede çıkan yangının söndürüldüğünü açıkladı. SANA, saldırı sırasında kentte beş patlama meydana geldiğini de duyurdu.

Saldırıda ölen veya yaralanan olup olmadığına dair bilgi verilmezken, İsrail ordusundan bir sözcü konu hakkında yorum yapmayacağını söyledi. 

İsrail ordusu, Suriye'deki iç savaşın ilk aylarından bu yana Suriye'de başkent Şam da dahil bir dizi noktaya hava saldırısı düzenledi. İsrail, bu saldırılarda Şam yönetimine savaşta yardım eden İranlıları hedef aldığını savunuyor.

Suriye'nin Akdeniz kıyısında bulunan Lazkiye, ülkenin aynı zamanda ana limanı. Beşar Esad yönetiminin en güçlü müttefiki Rusya'nın da limana 20 kilometre uzakta bir hava üssü bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Lazkiye israil Suriye