Süper Lig'de 6 kulübe ceza, 4 kulübe ceza talebi

Süper Lig'den 4 kulüp PFDK'ye sevk edildi. PFDK'nin toplantısında ise 6 kulübe para cezaları verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk raporlarını açıkladı.

MKE Ankaragücü, Ümraniyespor'u konuk ettiği maçta yaşanan "saha olayları" nedeniyle, Fenerbahçe ise Hatayspor maçındaki "çirkin ve kötü tezahürat" sebebiyle PFDK'ye sevk edildi.

Hatayspor'un "talimatlara aykırı hareket"ten cezalandırılması istenirken, Trabzonspor "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle disipline gönderildi.

PFDK'nin bugünkü toplantısında verilen ceza kararları da TFF'nin internet sitesinden duyuruldu.

"Çirkin ve kötü tezahürat" dolayısıyla Kasımpaşa ihtar cezası verildi ve Kapalı Tribün C ile ve Kale Arkası Kapalı Tribün E bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edildi. Ümraniyespor'a da "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle ve 175 bin lira para cezası verilmesi, taraftarlarının kartlarının bloke edilmesi kararlaştırıldı. 

Gaziantep Futbol Kulübü-Beşiktaş maçında yaşananlar nedeniyle iki takım da ceza aldı. Gaziantep FK "taraftarının neden olduğu saha olayları" sebebiyle 56 bin lira para cezasıyla cezalandırıldı. Ayrıca Gaziantep FK Sportif Direktörü Adnan Erkan'a "akreditasyon kartını görünür bir şekilde boynuna asmaması"ndan dolayı ihtar cezası verildi.

Beşiktaş hakkında "taraftarlarının neden olduğu saha olayları" nedeniyle 56 bin lira para cezası, "taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle ve 130 bin lira para cezasına hükmedildi.

Alanyaspor maçında yaşanan saha olayları nedeniyle Konyaspor'a 56 bin lira para cezası verildi. 

Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi konuk ettiği maçta, ev sahibi takım "taraftarının neden olduğu saha olayları"ndan dolayı 84 bin lira para cezası, "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle ihtar cezasıyla cezalandırıldı.

Kurul, Alanyaspor Genel Koordinatörü Mevlüthan Çavuşoğlu'na, Konyaspor maçında ihraç öncesi ve ihraç sonrası hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 2 maç soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 52 bin lira para cezası verilmesini kararlaştırdı. (HABER MERKEZİ)