Süper Lig teknik direktör değiştirmede Avrupa lideri

Bitimine 11 hafta kalan Süper Lig'de sezon başında beri 27 teknik direktör değişikliği yaşandı. 21 takımlı lig bu istatistikte Avrupa liglerinin zirvesinde yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig’de kulüpler, geride kalan 31 haftada toplam 27 kez teknik direktör değişikliğine gitti. Bu sayıyla Süper Lig, UEFA ülke puanı sıralamasındaki ilk 20 ülke içinde en çok teknik direktör değiştiren ülke konumunda. 

Türkiye'nin bu konudaki en yakın takipçisi 22 değişiklikle Sırbistan Ligi ve 16 değişiklikle Kıbrıs Rum Kesimi Ligi. İlk 20 ülkenin 12'sinde teknik adam değişiklik sayısı tek haneli sayılarda. 

SÜPER LİG'İN KARNESİ

Süper Lig'de bu sezon henüz teknik direktör değiştirmeyen kulüpler Alanyaspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Hatayspor ve Sivasspor  oldu. Diğer 15 kulüpte antrenörler kalıcı olamazken, en çok teknik direktör değişikliği 3'er kezle Kasımpaşa, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Gençlerbirliği ve Kayserispor'da yaşandı. 

Çaykur Rizespor, Denizlispor, MKE Ankaragücü ve Konyaspor'da 2’şer defa; Fatih Karagümrük, Yeni Malatyaspor, Başakşehir, Gaziantep, Trabzonspor, Antalyaspor ve Göztepe de ise birer kez antrenör değişikliğine gidildi.

5 BÜYÜK LİGDEKİ DURUM

Avrupa’nın 5 büyük ligi olan İngiltere (Premier Lig), İspanya (La Liga), İtalya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa’da (Ligue 1) toplam 33 kez teknik direktör değişikliği yapıldı. İngiltere’de sadece 3 takım, İspanya’da 5, İtalya’da 6 ekip sezon içinde hoca değişikliğine başvurdu. Almanya’da 6 takım toplamda 9 kez, Fransa’da ise 8 kulüpte toplam 10 kez teknik direktör değişti. (AA)