Süleyman Soylu'dan Almanya'ya: Bunlar kafayı yemiş

Almanya'da uyuşturucu kullanımının yasallaştırılması tartışmalarına değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Almanya'da esrar bulundurmak ve içmek serbest oluyor. Bunlar kafayı yemiş" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antep'te Şahinbey Kongre Merkezi'nde düzenlenen "En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi Eğitim Programı"nda konuşma yaptı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, uyuşturucuyla mücadelenin tüm dünyanın ortak sorunu olması gerektiğini söyleyen Soylu, uyuşturucunun dünyada lojistik imkanlar ve kimya geliştikçe uyuşturucu çeşitliliğinin arttığını ifade etti.

Dünyanın bir ucundan diğer bir ucuna uyuşturucu sevkiyatının yapıldığını dile getiren Soylu, "Bugün Almanya'da esrar bulundurmak ve içmek serbest oluyor. Bunlar kafayı yemiş" dedi.

ABD'nin "demokrasi" bahanesiyle Irak ve Afganistan'ı işgal ettiğini vurgulayan Soylu, "Amerika Afganistan'ı işgal ettiğinde Afganistan'da 17 bin hektarda afyon yani eroin üretimi vardı. Bu Amerika'nın zamanında 300 bin hektara çıktı. Yani 10 binlerce ton uyuşturucuyu oradan dünyaya sevk ettiler" diye konuştu.

'SINIRIMIZDA ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Uyuşturucu ile mücadelenin sonuna kadar gideceklerinin mesajını veren Soylu şöyle devam etti:

"Sahayı baskıladık. İran ve Afganistan üzerinden gelen eroin rotasını bir şekilde ülkemizden uzaklaştırdık. Geçen yıl yaklaşık sadece polisimiz ve jandarmamız 2021 yılında 22 ton eroin yakaladılar. 3-4 ton da gümrük yakaladı, toplamda 25-26 ton Türkiye eroin yakalamış oldu. Biz bu eroini nerede yakaladık? Eskiden doğudan yani Ağrı, Van, Hakkari o hatlardan Türkiye'ye uyuşturucu girerdi. Biz bunun ancak yüzde 20'sini orada yakalardık, yüzde 80'i batıya giderdi. Öyle bir mücadele ortaya koyduk ki şimdi yüzde 74'ünü Ağrı, Van ve Hakkari'de yakalıyoruz. Böylece o sınırımıza geldiği andan itibaren orada engellemeye çalışıyoruz. Bu sefer eroin hattını Türkiye'de yakalandığı için Akdeniz hattı üzerinden Avrupa'ya geçirmeye çalıştılar."

'AYAĞINI KIRARIZ DİYORUZ YA...'

Uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlardan bahseden Soylu, "İçişleri Bakanı olduğumuzda 36 bin kişi vardı cezaevinde. Şu anda kaç kişi var biliyor musunuz? 117 bin kişi var uyuşturucu satıcısı. 'Ayağını kırarız' diyoruz ya, onlara nefes aldırmamak için güvenlik güçleri arkadaşlarımızla büyük bir mücadele içerisine giriyoruz. 220 bini kişi var toplam cezaevlerinde, 117 bin kişi uyuşturucu satıcısı. Bunların dışarıda olduğunu düşünün. Buna ait büyük bir mücadele veriyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)