Süleyman Soylu: Recep Tayyip Erdoğan her Diyarbakır'a geldiğinde heyecanlanırım

Diyarbakır'da konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "Recep Tayyip Erdoğan her Diyarbakır'a geldiğinde heyecanlanırım. Çünkü küresel oyuna karşı söyleyeceği benim için önemlidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'ın Hani, Dicle ve Eğil ilçelerini ziyaret etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Hani ilçe meydanında toplananlara hitap eden Süleyman Soylu, "bir şey olamaz denilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bugün organize sanayi sitelerinin yetmediğini, kültür turizmi sebebiyle otellerde yer kalmadığını" söyledi.

Soylu, "Türkiye artık başka bir boyuta geçti. Recep Tayyip Erdoğan geçen yüzyılın açıklarını kapattı. Recep Tayyip Erdoğan, 21. yüzyılın alt yapısını yaptı Türkiye'de. Amerika'ya, Avrupa'ya rağmen. Bizi bir bataklığın ve yokluğun içine çekmek istemelerine rağmen Türkiye'yi sağ salim limanlara ulaştırmasını becerebilen bir yönetim ortaya koydu. Böyle liderler yüzyılda bir gelir" dedi.

'NE OLDU O BURNU BÜYÜK AVRUPA'

"Ne oldu o burnu büyük Avrupa. Rusya ile Amerika savaşını başlattılar. 10 milyon Ukraynalı Avrupa'ya gitti. Sonra dünya gıda krizine girdi. Hani çıkarsalardı" diyen Soylu, şöyle devam etti:

"Amerika sağdan soldan üfürüyor. Şöyle yapıyorum, böyle yapıyorum. Avrupa diyor ki 50 yıllık, 100 yıllık planlarımı yapıyorum. Hani 50 yıllık, 100 yıllık planın. Bu kışın donacaksın soğuktan. İşleri güçleri bütün sorunları ve problemleri doğuya yıkmak. İşleri güçleri sabahtan akşama kadar Orta Doğu'dan, Orta Asya'ya, Afrika'ya kadar herkesi sömürmeye çalışmak. Kiminin bedeninden kiminin madeninden kiminin yer altı kaynaklarından istifade etmeye çalışmak."

'İLK KEZ AMERİKA'YI VE AVRUPA'YI BÖYLE YAKALADIK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılacak çok iş olduğunu ifade eden Soylu, "Bunu elbette ki sizin desteğinizle, sizin sayenizde, sizinle beraber. İlk kez Amerika'yı ve Avrupa'yı böyle yakaladık. Yıllarca kafamıza vurdular. Yapacağımız çok iş var. Yeter ki bu bölgeyi, coğrafyayı bu istikrarsızlıklardan Orta Doğu'yu, Orta Asya'yı kurtarabilme imkanına sahip olalım. Recep Tayyip Erdoğan aynı zamanda dünyaya eminlik veren bir lider. Hedefimiz bu yüzyılı Türkiye yüzyılı yapmaktır. İlk kez bu fırsatı hep beraber yakaladık. Bize itimat edin, bize güvenin" diye konuştu.

'ELBETTE SIKINTILARIMIZ VAR'

Türkiye tarihinin turizm rekorlarının kırdıklarını belirten Soylu, şunları söyledi:

"Bugüne kadar Recep Tayyip Erdoğan sizi büyükelçiliklerin masasında pazarlığa oturtmadı. Bu milleti ve ülkeyi oturtmadı. Türkiye'ye posta koymaya kim çalışmışsa, kim parmak sallamışsa onlara gereğini yerine getirdi. Bu ülkede ay sonu emekli maaşları ödenecek mi ödenmeyecek mi diye insanlar tereddüt halindeydi. Bugün böyle bir Türkiye yok. Tarihi turizm rekorlarını kırıyoruz. Tarihin üretim rekorlarını kırıyoruz. Elbette sıkıntılarımız var. Ama Avrupa patinaj yaparken bu sıkıntıları aşacak ve buradan fırsat üretecek lider de Recep Tayyip Erdoğan'dır. Birileri iftira atar. Biz gittiğimiz yolu biliriz. Kimse söylenenleri çarpıtmasın. Bizim bir tek kırmızı çizgimiz var o da terördür. Hepimiz birbirimizin kardeşiyiz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olalım."

'MUHAFAZKAR DEVRİMCİ ERDOĞAN'A SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Daha sonra Dicle ilçesine geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda yaptığı konuşmada, "Biz doğru yolda gittiğimize, hakikat yolunda ilerlediğimize inanıyoruz. Biz düşeriz, bayrağı gelir bir hakikat yolcusu alır, yoluna devam ettirir. Bizim yapacaklarımız var. Görüyorsunuz Amerika, Avrupa'yı kimler idare ediyor, görüyoruz. Meselelerden haberleri yok, dünyada ne olduğunu farkında değiller" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de Müslümanlığın minferi Doğu ve Güneydoğu olduğunu" söyleyen Soylu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ama burada bir kültür terörizmiyle beraber annemizi, babamızı, geleceğimizi, büyüğümüzü bizden ayırmaya çalıştılar. Burada başka şekilde ayırdılar. PKK'yla öbür tarafta da televizyonlarla ayırmaya çalışıyorlar. Her bir taraftan maşayla altımızı eşmeye çalışıyorlar. Bir taraftan da FETÖ'yle bunu yapamaya çalıştılar. Hep bir istismar vesilesi. Biz bu medeniyetimize inanıyoruz. Biz bu medeniyetimizi dünyaya nakşetmekle mükellefiz. 300 yıldır ilk kez böyle bir fırsat yakaladık. 300 yıldır Avrupa'yı, Batı'yı böyle yakaladık. Hem de muhafazakar devrimci Tayyip Erdoğan'la yakaladık.

Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu'nun çocuklarını okutmak için dünyayla mücadele ediyor, Amerika'yla kavga ediyor. Hadi oradan, iftiracılar, istismarcılar. Biz sizin emrine amadeyiz. Biz hizmetkarlığa talibiz, Recep Tayyip Erdoğan öğretti bunu. Yine hizmetlerle, eserlerle geliyor. Recep Tayyip Erdoğan her Diyarbakır'a geldiğinde heyecanlanırım. Çünkü küresel oyuna karşı söyleyeceği benim için önemlidir. İnsanları nasıl kucaklayacağı insanları nasıl kardeş olarak bir arada tutacağı o tevhit anlayışını nasıl bütünleştireceği, annelere, kadınlara ne söyleyeceği, gençlere hangi umudu vereceği. Diyarbakır sadece Diyarbakır değildir, Balkanlar'dır Orta Doğu'dur, Orta Asya'dır. Biz bunun bilinci içerisindeyiz. Pazar günü muhafazakar devrimci Tayyip Erdoğan'a hep birlikte sahip çıkacağız. Ona atılan iftiraların her birine hep beraber cevap vereceğiz." (HABER MERKEZİ)