Süleyman Soylu konuştu: Kabineye geri dönecek mi?

Kabineye geri döneceği iddia edilen Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin umre dönüşünde nezaket ziyareti olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 31 Mart yerel seçiminde AK Parti'nin çok sayıda belediyeyi kaybetmesi ve ilk kez bir seçimde ikinci olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede değişiklik yapacağı iddiaları gündemde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da görevine dönebileceği iddia ediliyor.

Sözcü Gazetesi'nden Can Bursalı'nın, iddialarla ilgili sorularını yanıtlayan Süleyman Soylu iddiayı reddetti.

Bursalı'nın "Yerel seçimden sonra Cumhurbaşkanı'yla görüşüp sunum yaptığınız, yakın gelecekte kabinede olmasa bile önemli bir pozisyonda göreve başlayacağınız iddia ediliyor" sözlerine karşılık Soylu, "Umreden geldikten sonra yaptığımız nezaket ziyaretinin dışında bu bilgiler maalesef doğru değil" karşılığını verdi.

"Maalesef vurgusunu neden yaptınız?" sorusunu yanıtlayan Soylu, "Size yönelik söyledim. Görüşme için maalesef demek Cumhurbaşkanı nezdinde nezaketsizlik olur" dedi.

Can Bursalı'nın "Görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgiler mi doğru değil yoksa aktif göreve başlayacağınız iddiasını mı yalanlıyorsunuz?" sorusunu yönelttiği Süleyman Soylu, "Partimiz, tüm kurullarıyla değerlendirmelerini yapıyor. Biz de seçimle ilgili katkıda bulunmak üzere fikrimizi söyledik. Hepsi bu. Bu toplantıda Cumhurbaşkanımız yoktu" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)