Süleyman Soylu 'hakaret' davasına müdahil oldu

Süleyman Soylu'nun, Deniz Poyraz'ın katiline verilen cezaya dair açıklama nedeniyle hakkında "hakaret" davası açılan Mor Dayanışma üyesi Didar Gül'ün yargılamasına müdahillik talebi kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasında Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer'e verilen cezaya dair yapılan açıklamada dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "hakaret ettiği" iddiasıyla hakkında dava açılan Mor Dayanışma üyesi Didar Gül'ün yargılaması sürüyor. Gül hakkında açılan davanın ikinci duruşması, İzmir 27'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Gül ve avukatı duruşmada hazır bulundu. Kentteki kadın örgütlerinden çok sayıda kişi de duruşmayı izledi. 

'ORTADA SUÇ YOK'

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada savunma yapan Gül, Poyraz davasına işaret ederek, "ortada organize bir suç var" dedi. Bu suçta İçişleri Bakanlığı'nın da sorumluluğunun olduğunu söyleyen Gül, "Emniyet güçlerinin arasından elini kolunu sallayarak geçen bir katil ve dava sürecinde bu katilin oraya nasıl geldiğini, nasıl planlandığını ortaya çıkarmayan bir yargılama var. Emniyetten jandarmaya hepsi İçişleri Bakanlığına bağlıyken, sorumluyu işaret etmek dışında bir şey yapmadım. Bugün de tüm sorumluların gerekli cezayı alması, yargılanması için mücadele etmeye devam ediyorum. Ortada bir suç yok. Suçu kabul etmiyor, beraatımı istiyorum" dedi.

Gül'ün avukatı da Evren Çıldır ise, esasa dayalı savunmalarını mütalaa sonrası yapacağını ifade etti. 

SOYLU MÜDAHİL OLDU

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, avukatı aracılığıyla davaya müdahillik başvurusunda bulundu. Savcı, dosyayı daha incelemediğini belirterek, mütalaa hazırlamak için duruşmanın ertelenmesini talep etti.

Hakim, Süleyman Soylu'nun müdahillik başvurusunun kabul ederek, savcıya mütalaa için zaman verilmesine karar verdi. Duruşma 28 Kasım'a ertelendi. (HABER MERKEZİ)