Su aygırı, yuttuğu 2 yaşındaki çocuğu sağ olarak geri çıkardı

Uganda’da Edward Gölü yakınlarında bir su aygırı evinin yakınlarında oynayan 2 yaşındaki çocuğun yarısını yuttu. Su aygırı korkutulunca çocuğu ağzından çıkarttı. Çocuk hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uganda'da Edward Gölü kıyısında oynayan 2 yaşındaki Paul Iga isimli çocuğun yarısı bir su aygırı tarafından yutuldu. Iga, yakınlarda olan Chrispas Bagonza'nın olayı görüp, su aygırına taş atmaya başlamasından sonra korkan hayvanın geri çıkarmasıyla kurtuldu.

‘SU AYGIRI VÜCUDUNUN YARISINI YUTMUŞTU’

The Telegraph'ın aktardığına göre, Uganda polisi yaptığı açıklamada, ‘’İlk defa bir su aygırının Edward Gölü’nden çıkıp bir çocuğa saldırdığı bir olayı görüyoruz. Su aygırı çocuğu kafasından yakaladı, ve vücudunun yarısını yuttu. Çocuğun kurtulmasında, yakınlarda olan ve taş atarak su aygırını korkutan Chrispas Bagonza’nın cesaretinin önemi var. Su aygırı korkarak göle dönse de, hayvan barınaklarının ve habitatlarının yakınında yaşayan herkes vahşi hayvanların tehlikeli olduğunu bilmeli. İçgüdüsel olarak, vahşi hayvanlar insanları tehdit olarak görüyorlar ve herhangi bir etkileşim onların agresif davranmasına veya savunmaya geçmesine sebep oluyor’’ dedi.

Kurtarılan çocuk, uğradığı saldırı sonucu oluşan yaraların tedavisi için yakınlardaki bir kliniğe götürüldü. Daha sonra, Kongo Demokratik Cumhuriyeti sınırına yakın olan Bwera kasabasındaki bir hastaneye getirilerek kuduz aşıları yapıldı ve taburcu edilerek ailesinin yanına döndü. Uganda polisi su aygırının saldırısının ardından yerel halka dikkatli olması çağrısında bulundu.

YILDA YÜZLERCE İNSAN ÖLDÜRÜYORLAR

Su aygırları Afrika’da yılda tahmini 500 insanı öldürüyorlar. Isırıklarının güçleri bir aslanın 3, bir insanın 10 katı olabiliyor. Ayrıca büyük boyutlarına rağmen, kısa aralıklarla saatte 20 km hızında koşabiliyorlar. Oxford Tıbbı Vaka Raporları dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, su aygırı saldırısının ölümcül olma oranı yüzde 29 ile 87 arasında. Buna karşılık bir boz ayı saldırısında ölüm oranı yüzde 5, bir timsah saldırısında ise yüzde 25 oranında. (DIŞ HABERLER)