Su Altı Kısa Film ve Fotoğraf Yarışması’nda kazananlara ödülleri verildi

Bu yıl 'Denizlerimizdeki Göçmen Türler' temasıyla düzenlenen SUFOD I. Ulusal Su Altı Kısa Film Yarışması ve III. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda kazananlara ödülleri verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DJI & Su Altı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği (SUFOD) I. Ulusal Su Altı Kısa Film Yarışması ve III. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın kazananlarına İstanbul’da gerçekleşen törenle ödülleri verildi.

'Denizlerimizdeki Göçmen Türler' temasında gerçekleşen kısa film ve fotoğraf yarışmasında son yıllarda gündem olan ve doğal yaşam için tehdit unsuru olarak gösterilen deniz canlılarına dikkat çekilirken ortaya çıkan eserlerde tehlike gözler önüne serildi.

Törende İstanbul Üniversitesi Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk yabancı türlerin deniz biyoçeşitliliğini nasıl etkilediğine dair yaptığı konuşmayla dikkat çekici veriler paylaştı.

DJI ana sponsorluğunda gerçekleşen Su Altı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği (SUFOD)’un ilk kez düzenlediği I. Ulusal Su Altı Kısa Film Yarışması’nın birinciliği ''Kim Suçlu'' adlı eseri ile Erkan Balk kazandı. İkinciliği " Atlantik Deniz Yıldızı'' adlı eserle Serdar Avcı alırken üçüncülüğü “Seas in Motion” isimli eserle Ayşegül Şener üstlendi.

SUFOD III. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda ise birinciliği Mehmet Öztabak, ikinciliği Özgür Karapınar üçüncülüğü ise Rüştü Kirman sahiplendi.