Stranger Things oyuncusu gençliğindeki zor anlarını anlattı: Akıl hastalığı yoksulluğun doğal bir sonucu

Stranger Things dizisinde Jim Hopper karakterini canlandıran David Harbour gençlik yıllarındaki zorlu günlerden bahsetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Netflix yapımı Stranger Things dizisinde Jim Hopper adlı polis şefini canlandıran David Harbour, Big Issue’ya verdiği söyleşide yaşadığı zor zamanlarını anlattı. Oyuncu yoksulluk içinde yaşamanın kişinin akıl sağlığını zorladığını söyledi. 

Kayıp Rıhtım'ın aktardığı habere göre, 26 yaşındayken kendisine bipolar bozukluk teşhisi konduğunu belirten oyuncu, "Sistemin içinde de dışında da bulundum. Hayatımda çok kolay bir şekilde sokaklara düşebileceğim anlar oldu. Neyse ki yanımda olan bir ailem vardı. Akıl sağlığının ilaç gerektiren bir parçası var. Ancak aynı zamanda akıl sağlığının çok sosyal bir bileşeni de var. Bu, kırık bir bacak gibi değil" dedi.

'GEÇİNMEK İÇİN YETERLİ PARAYA SAHİP OLMAMAK, SOSYAL UYUMSUZLUĞU BERABERİNDE GETİRİYOR'

Harbour sözlerine şöyle devam etti:

"Çılgınlığı tanımlayan şey, sosyal uyumsuzluktur. Ama bir bakıma, geçinmek için yeterli paraya sahip olmamak sosyal olarak uyumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Dışarı çıkıp öğle yemeği satın alarak ve bir mağazaya falan girerek topluma katılamadığınızda, bu durum sizi çıldırtıyor. Tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan çıkar gibi. Her iki mesele de el ele gidiyor."

"Stranger Things"e katılana kadar "Hellboy" ve "Revolutionary Road" gibi yapımlarda rol alan Harbour, "Stranger Things"teki Hopper rolünü kabul ettiğinde ise kendisini “yedek” gibi hissettiğini söyledi. Oyuncu, "Çekimlerde bile bu benim seveceğim bir dizi ama kimse izlemeyecek gibi hissettim. Kariyerimdeki her şeyden farklıydı. Sonra yavaş yavaş, ‘Stranger Things harika, bu diziyi seviyorum!’ diyen tonlarca mesaj almaya başladım. Bunu daha önce (ya da sonra) hiç yaşamadım. Gerçekten büyülü bir andı. İncelemeler ve puanlar gelmemişti ama o noktada, bunun insanlara gerçekten dokunan özel bir şey olduğunu biliyordum" ifadelerini kullandı.