STK'lerden Diyarbekirspor'a destek

Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri Bursa’da saldırıya uğrayan Diyarbekirsporlu futbolcuları ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, DİSİAD Başkanı Nurullah Edemen, ASKF Başkanı Remzi Dayan, TÜFAD Başkanı Abdulsamet Karataş, Amedspor eski başkanı Selahattin Yıldırım ile birçok STK temsilcisi, Diyarbekirspor'u Seyrantepe’deki Şilbe tesislerinde dayanışma ziyaretinde bulundu.

Teknik heyet ve futbolcularla görüşen STK temsilcileri, Bursa’da yaşanan olaylar nedeniyle geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Saldırılara rağmen sağduyuyu elden bırakmayarak provokasyona gelmedikleri için Diyarbekirsporlu futbolcuları ve teknik heyeti tebrik etti.

STK temsilcileri, ayrıca Diyarbakırlıları Diyarbakır Stadyumu’nda oynanacak Diyarbekirspor - Bucaspor maçına davet etti.

BURSASPOR'A HAK ETTİĞİ CEZA VERİLSİN

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, yaşanan olayların kamu vicdanında derin yaralar bıraktığına dikkat çekerek, Diyarbekirspor’un yanında olduklarını bildirdi. Kaya, Türkiye Futbol Federasyonu'nun hak edilen cezaları vermesi gerektiğini vurguladı.

Diyarbakır Başkanı Nahit Eren ise Bursa’da saldırıya uğrayan Diyarbekirspor’a destek ve dayanışma ziyaretinde bulunduklarını ifade ederek, "Saldırıları bir kez daha kınıyoruz ve ilgilileri, sorumlular hakkında gerekli adli ve idari süreci etkin şekilde yürütmeye davet ediyoruz" dedi.

Eren, hukuki anlamda sürecin takipçisi olacaklarını da ifade etti.