Stanley Kubrick sergisi 2 Nisan'a kadar uzatıldı

İstanbul Sinema Müzesi’nde gösterilen Stanley Kubrick sergisinin bitiş tarihi 2 Nisan tarihine uzatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Sinema Müzesi, Stanley Kubrick sergisinin 2 Nisan’a kadar ziyaret edilebileceğini açıkladı. Sergi, Kubrick'in 1940'larda Look dergisiyle başlayan ilk sanatsal adımlarından son filmi olan "Eyes Wide Shut"a kadar 16 filmini kronolojik bir sunumla izleyiciyle buluşturuyor. Sergide Kubrick’in çoğu yayınlanmamış belge, obje, senaryo, kamera, lens ve orijinal kostümleri bulunuyor. 

Sinema tarihinde çığır açan yönetmen Kubrick hakkında hazırlanan sergi, 1 Ekim 2022'de açıldı. Serginin açılışı, İstanbul Sinema Müzesi Proje Danışmanı Zihni Tümer ve Alman Film Müzesi Küratörleri Hans-Peter Reichmann & Tim Heptner ile birlikte gerçekleşmişti. 

Alman Sinema Müzesi (Deutsches Filmmuseum) tarafından Christiane Kubrick, Jan Harlan ve Londra Sanat Üniversitesi (University of the Arts London) Stanley Kubrick Arşivi iş birliğiyle gerçekleştirilen sergi, Warner Bros. Entertainment Inc., Sony-Columbia Pictures Industries Inc., Metro Goldwyn Mayer Studios Inc., Universal Studios Inc., and SK Film Archives LLC. destekleriyle hayata geçirildi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)