'Squid Game' oyuncusu Oh Yeong-su cinsel tacizle suçlanıyor

"Squid Game" dizisinde Oh Il-nam karakterini canlandıran oyuncu Oh Yeong-su, Güney Kore'de cinsel tacizle suçlandı. Oyuncunun iddiaları yalanladığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Netflix dizisi "Squid Game"de rol alan 78 yaşındaki O Yeong-su hakkında, bir kadını birçok kez taciz ettiği iddiasıyla soruşturma açıldı.

Güney Kore yerel basınında yer alan haberlere göre O Yeong-su, iddiaları yalanladı.

O Yeong-su, bu yılın başlarında "Squid Game"deki rolüyle, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Altın Küre kazanan ilk Güney Koreli aktör oldu. 

BBC'nin aktardığına göre, cinsel tacize maruz kaldığını iddia eden kadın ilk olarak geçen yıl aralık ayında polise şikayette bulundu. Dava dosyası, O Yeong-su aleyhine herhangi bir suçlama yapılmadan nisan ayında kapatıldı.

Savcılık mağdurun talebi üzerine soruşturmayı tekrar açtı.

AFP'nin aktardığı yerel haberlere göre, Seul Kültür Bakanlığı suçlamanın ardından O Yeong-su yer aldığı bir hükümet reklamını yayından kaldırma kararı aldı.

Netflix'in tüm zamanların en popüler dizisi olan "Squid Game", büyük bir nakit ödül için ölümcül bir çocuk oyunu serisinde yarışan borca ​​batmış insanların hikâyesini anlatıyor.

O Yeong-su, hayatta kalma yarışındaki en yaşlı katılımcıyı canlandırıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)