Sputnik’te grev 13. gününde: Siyasilerden destek geldi

Sputnik Türkiye'de yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması ve TGS üyesi 24 gazetecinin işten atılması nedeniyle başlatılan grev 13. gününde devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sputnik Türkiye çalışanları, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması ve 24 çalışanın işten çıkarılması üzerine başlayan grev 13. gününde. Sputnik Türkiye'nin Ankara Bürrosu'nda greve çıkan gazetecileri dün EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale ziyaret etti.

İlk günden beri grevi takip ettiklerini ve basın çalışanlarının sendikal haklarının tanınması ve taleplerin yerine getirilmesinin halkın haber alma özgürlüğünün en temel garantisi olduğunu belirten Sevda Karaca, "Antep’ten Ankara’ya Erkaplan fabrikasından Sputnik’e bağlarımız varsa eğer haklarımız için birlikte mücadele etme zorunluluklarımız varsa, bizim birbirimizle daha çok buluşmaya ihtiyacımız var" dedi.

Sputnik patronuna çağrı yapmak istediğini dile getiren Karaca, "İşten atılan arkadaşlarımız aynı zamanda haysiyet mücadelesi veriyorlar. Grev kırıcılığının da suç olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bir an önce işçilerin talepleri karşılansın, sendikal iradeleri tanınsın” ifadelerini kullandı.

'HERKESİ BOYKOT ETMEYE ÇAĞIRACAĞIM'

Haklarını aradıkları için işten çıkarılan gazeteci arkadaşlarımıza destek olmak için geldik diye söze başlayan Ümit Özlale konuşmasının devamında, "Şimdi Radyo Sputnik’in Ankara temsilcisinden bir randevu talep edeceğim, o zamana kadar Radyo Sputnik’in hiçbir yayınına çıkmayacağım. Eğer bu arkadaşlarımızın haklı talepleri yerine getirilmezse de bütün siyasetçi arkadaşlarımı hakça, kardeşçe, eşit bir şekilde yaşamaya inanan herkesi Radyo Sputnik’i boykot etmeye çağıracağım” açıklamalarına yer verdi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Sputnik Sputnik grev